Den helt store gennemgang: Android eller Apple?

Om du foretrækker Apple eller Android er ofte en smagssag. Den evige kamp om hvilket styresystem der er bedst, er et følsomt emne - lidt ligesom den evige diskussion omkring ananas på pizza. Universet for smartphones udvikler sig konstant. Det er en kæmpe fordel for så får vi, som forbrugere, altid den nyeste teknologi at lege med. Dog kan det være en kende forvirrende, at finde rundt i de forskellige systemer. Vi forsøger derfor, i denne artikel, at gøre dig klogere på, hvilket styresystem der er bedst - og hvilket der passer bedst til dig.

Gælder i 60 lande
Billige mobilabonnementer i hele verden
Tale
Data DK
Data EU
Pris
          
Fremragende 10,0/10


4 timers
4 GB
1 GB
19 kr.
Oprettelse 0 kr.
Ingen binding
Telenor Netværk

Se overblik over mobiludbydere her

Android

Android er ejet og udviklet af Google, og styresystemet blev første gang sendt på markedet i 2008. Android er baseret på et open source system, som et bredt udvalg af forskellige mobilproducenter anvender i deres smartphones. Open Source vil sige, at alle udviklere - private såvel som professionelle - har adgang til koden bag systemet. Således kan alle bidrage til at videreudvikle Android-systemet og lave nye kreative funktioner. Dermed kan der også være forskel på, hvordan de forskellige mobilproducenter anvender Android i deres specifikke mobiltelefoner. Der kan altså være forskel på, hvordan Android systemet er tilpasset til de enkelte smartphones - dog vil det bagvedliggende system altid være det samme.

IOS

IOS (iPhone operative system) er ejet af Apple. Apple udvikler selv IOS, og med andre ord betyder det, at den eneste smartphone på markedet, der kører med IOS er en iPhone. Altså kan du kun få IOS hos Apple - og omvendt kan du kun få en iPhone, hvis du er okay med at bruge IOS styresystemet. Apple lancerede IOS i 2007, og styresystemet blev rost for at være utrolig lige til og brugervenligt.

Åbne systemer og lukkede systemer

En stor forskel på de to styresystemer er, at Android, som sagt, er et åbent system, og IOS er et lukket system. Det betyder, at du med Android kan anvende mange forskellige smartphones - Samsung, HTC, Sony m.m. Derimod er det, som sagt, kun Appel´s egne produkter, der kører på IOS. Til gengæld er der et godt samspil mellem de Apple-enheder, man måtte eje. Hvilket selvfølgelig lidt “tvinger” dig til at købe en Mac, hvis du i forvejen har en iPhone. På den anden side, hvis du allerede har investeret i eksempelvis en MacBook, så vil det være oplagt også at vælge en iPhone - enhederne er nemlig udarbejdet til at arbejde sammen.

Pris

Ved Android er der mange flere mærker at vælge imellem - og ikke mindst mange flere prisklasser at vælge mellem, når din mobil skal udskiftes. Derimod begrænser IOS sig til Apple telefoner, som er ret dyre. Hvis prisen er vigtig for dig, bør du derfor vælge en Android. Det kommer ikke bag på nogen, at Apple prissætter deres iPads og iPhones ret højt - også selvom Samsung efterhånden også befinder sig i samme priskategori. Det er dog fortsat Apple, som udbyder de dyreste mobiltelefoner. Hvis du er på udkig efter en ny mobiltelefon, og overvejer at skifte mobilabonnementer, så kan du her nemt og hurtigt finde de billigste priser på mobilabonnementer.

Forskellen er ikke så markant mere

I takt med at man konstant udvikler på begge styresystemer, er forskellen på systemerne ikke længere så markant, som den engang var. Ofte vil både Apple og Android låne de gode features fra hinanden, hvilket udligner forskellene på styresystemerne betydeligt. Dog skal du stadig regne med lidt tid til at omprogrammere dine vaner, hvis du skifter system.

Brugerflade

Der er stor forskel på brugerfladen ved de to styresystemer. Android giver dig, som sagt, mulighed for at tilpasse og foretage ændringer. Det gør det, alt andet lige, nemt for dig at skræddersy din mobil-desktop specifikt til dig. Så hvis du godt kan lide at tilpasse din mobil til lige præcis dine behov, så vil en mobil med Android være det rigtige valg. Den mulighed har du nemlig ikke hos Apple, hvor designet er meget mere fastlåst. Generelt set kan man dog sige, at begge styresystemer er meget velfungerende, og hos Apple har IOS længe været deres bedste salgsargument.

Den endelige vurdering

Om du foretrækker Apple eller Android afhænger meget af dine præferencer og dine behov. Det er ikke nemt at udpege en vinder - for begge styresystemer er virkelig gode. Det er, som nævnt tidligere, virkelig en smagssag. Det er altså op til dig selv at bedømme, om du vil have IOS eller Android. Det kan være en god idé at vælge det samme system, som du har på din computer. Dermed vil dine enheder arbejde optimalt sammen. Så slipper du også for, at skulle lære et nyt system at kende.