Har du overvejet at optage et SMS lån?

I dag findes der en lang række af forskellige låntyper, der kan optages via nettet. Det er blandt andet forbrugslån og kviklån, som er frontløberne på dette område. Dog er SMS lån også blevet et populært valg blandt mange forbrugere. Et lån via SMS er nemt og hurtigt, hvorfor det især er blevet en af de mere attraktive lånetyper.

 Hvad er et SMS lån?

Et SMS lån er, som navnet antyder, et lån, som bliver optaget via SMS. Hele låneprocessen sker over SMS. Det eneste du skal gøre, er at underskrive med dit NemID. Hvis du ønsker at optage et SMS lån, drejer det sig ofte om et mindre beløb på omkring 500-5.000 kr. Det er altså et såkaldt mikrolån, du har mulighed for at optage via SMS.

 

Det kan dog være svært at finde rundt på markedet for udbydere af SMS lån, da der i dag findes mange. På denne side kan du se de bedste lån på SMS, hvor du kan skabe dig et overblik over, hvilke lån der kunne være noget for dig. Inden du træffer den endelige beslutning, bør du dog undersøge fordelene samt vide, hvornår du skal være opmærksom.

 

Støtter sporten i Danmark
Tale
Data DK
Data EU
Pris
          
Fremragende 9,0/10


Fri
40 GB
8 GB
119 kr.
Oprettelse 0 kr.
Ingen binding
Telenor Netværk
DK's billigste abonnementer
Tale
Data DK
Data EU
Pris
          
Fremragende 8,0/10


10 timers
10 GB
6 GB
89 kr.
Oprettelse 0 kr.
Ingen binding
Telenor Netværk

Se overblik over mobiludbydere her

De største fordele ved SMS lån

En af de største fordele ved et lån via SMS er, at hele processen sker forholdsvis hurtigt. Når du har indsendt din låneansøgning med det ønskede beløb, går der ofte ikke mere end et par minutter, før du har svar på din ansøgning. Hvis din ansøgning bliver godkendt, vil du derudover også opleve, at selve udbetalingen af det ønskede beløb ligeledes sker forholdsvis hurtigt.

 

Du vil altså opleve stor lånefrihed, og da lånebeløbet både kan være af mindre og større karakter, vil du have mulighed for at låne til netop det, som du står og mangler.

 

Hvornår er et SMS lån noget for dig?

Denne bekvemmelighed gør det altså muligt for dig at optage et lån, hvis du står i en akut situation, hvor du har brug for et bestemt beløb. Via et SMS lån er du ikke forpligtet til at vedhæfte dine indtægter samt anden dokumentation herpå, da kreditvurderingen sker forholdsvis simpelt. Og netop dette er grunden til, at du kan få dine penge udbetalt hurtigt.  

 

Her bør du være opmærksom

Selvom ovenstående bekvemmelighed kan virke attraktiv, bør du vide, at et lån på SMS kan have en høj rente. Du skal nemlig ikke stille sikkerhed, når du optager lånet. I denne sammenhæng bør du også undersøge, om lånet har en lav ÅOP, da dette vil betyde et billigere lån.

 

Derudover bør du vide, at et SMS lån har en forholdsvis kort løbetid. Løbetiden ligger på omtrent 30 – 45 dage. Det vil altså sige, at du i realiteten ikke har meget mere end en måned til at tilbagebetale dit SMS lån i. Derfor er det utrolig vigtigt, at du, inden du optager lånet, er sikker på, at du kan betale lånet tilbage.

 

Her kan et budget være særligt gavnligt. Det vil både give dig et overblik over din situation inden, du optager lånet, samt mens du tilbagebetaler lånet. På den måde vil du altid kunne følge med i, hvor meget du mangler.