Hvad er Roaming?

Du bruger roaming, når du bruger din mobil i udlandet, og dermed er på et udenlandsk netværk. Din smartphone bruger kun roaming, når du befinder dig et sted, hvor dit mobilabonnement ikke har dækning. Det kan derfor være en god idé, at slå automatiske opdateringer fra, så dine apps ikke bruger data.

Roaming i udlandet

Du bør overveje hvilket land, du bruger roaming i samt hvilket mobilabonnement, du har. Skal du rejse til et andet EU-land, kan du grundet fælles EU-regler, som udgangspunkt bruge det abonnement, du plejer. Du bør dog være ekstra opmærksom, hvis du færdes omkring EU’s ydre grænser, hvor din mobil har mulighed for at hoppe på en mast i nabolandet, som ikke er et EU-land. Rejser man udenfor EU kan det hurtig blive dyrt, da prisen på roaming er meget høj, hvis man sammenligner med EU-lande. Hvis du skal rejse udenfor EU, kan dit teleselskab oplyse dig om, hvad det koster i det pågældende land, du skal rejse til.


Første måned gratis + Velkomstgave
Billige mobilabonnementer i hele verden
Tale
Data DK
Data EU
Pris
          
Fremragende 10,0/10


5 timers
5 GB
1 GB
19 kr.
Oprettelse 0 kr.
Ingen binding
Telenor Netværk
OISTER FOR ALLE
Tale
Data DK
Data EU
Pris
          
Fremragende 10,0/10


6 timers
6 GB
6 GB
59 kr.
Oprettelse 0 kr.
Ingen binding
3 Netværk
5G ready
Danmarks mest tilfredse kunder
Tale
Data DK
Data EU
Pris
          
Fremragende 9,0/10


7 timers
7 GB
0 GB
89 kr.
Oprettelse 0 kr.
Ingen binding
Telenor Netværk

Vær’ opmærksom på det trådløs netværk

Du kender måske, at du gerne vil på nettet, når du er i udlandet. Du forsøger at forbinde din mobil til et trådløst netværk, der er tilgængeligt for dig. Vær dog opmærksom på, at hvis det trådløse netværk ikke kræver en adgangskode, så er du næsten altid bedre stillet ved at benytte dig af dataroaming, da det pågældende trådløse netværk kan være hacket. Hvis planen er at bruge dit internet fast, så kan vi anbefale at du tager et kig på mobilt bredbånd her.