Hvad er Roaming?

Du bruger roaming, når du bruger din mobil i udlandet, og dermed er på et udenlandsk netværk. Din smartphone bruger kun roaming, når du befinder dig et sted, hvor dit mobilabonnement ikke har dækning. Det kan derfor være en god idé, at slå automatiske opdateringer fra, så dine apps ikke bruger data.

Roaming i udlandet

Du bør overveje hvilket land, du bruger roaming i samt hvilket mobilabonnement, du har. Skal du rejse til et andet EU-land, kan du grundet fælles EU-regler, som udgangspunkt bruge det abonnement, du plejer. Du bør dog være ekstra opmærksom, hvis du færdes omkring EU’s ydre grænser, hvor din mobil har mulighed for at hoppe på en mast i nabolandet, som ikke er et EU-land. Rejser man udenfor EU kan det hurtig blive dyrt, da prisen på roaming er meget høj, hvis man sammenligner med EU-lande. Hvis du skal rejse udenfor EU, kan dit teleselskab oplyse dig om, hvad det koster i det pågældende land, du skal rejse til.

 

 


10 timers
Tale
30GB
Data
Fri
SMS/MMS
99 kr.
Pris/md.
          
Fremragende 8,0/10
GÅ TIL UDBYDER
Oprettelse kun 1 kr.
Støt lokalsporten
Fri
Tale
35GB
Data
Fri
SMS/MMS
169 kr.
Pris/md.
          
God 7,0/10
GÅ TIL UDBYDER
Oprettelse 0 kr
11 GB EU

Find andre mobilabonnementer her 

Vær’ opmærksom på det trådløs netværk

Du kender måske, at du gerne vil på nettet, når du er i udlandet. Du forsøger at forbinde din mobil til et trådløst netværk, der er tilgængeligt for dig. Vær dog opmærksom på, at hvis det trådløse netværk ikke kræver en adgangskode, så er du næsten altid bedre stillet ved at benytte dig af dataroaming, da det pågældende trådløse netværk kan være hacket.