Taletidskort

Hvad er et taletidskort?

Et taletidskort - hvad nogle kalder et “forbrugerafregnet abonnement” - er egentlig ikke et fuldbyrdet mobilabonnement. Det er ikke et rigtigt abonnement af den grund, at du ikke betaler et i forvejen fastsat beløb pr. måned.

Du kan bruge et taletidskort til både sms og taletid (samt data såfremt du ønsker det). Du kommer til at betale for hver SMS du sender eller opkald du foretager. Det varierer, men ofte er et taletidskort på 12 måneder. De 12 måneder starter, naturligvis, den dag du tager kortet i brug.


Derfor kan du trygt bruge Mobilabo

På Mobilabo arbejder vi for at give dig overblik over mobilabonnementer. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her


Liste over udbydere af taletidskort

Oister - Se mere

Tale: 40 øre/min
Data: 2,26 øre/MB data
SMS: 10 øre/sms
MMS: 1 kr./mms.
Opkaldsafgift: 0 kr.
Oprettelse: 0 kr.

Pris: 19 kr./md.

CBB - Se mere

Tale: 59 øre/min
Data: 1 kr./MB data
SMS: 14 øre/sms
MMS: 99 øre/mms
Opkaldsafgift: 0 kr.
Oprettelse: 0 kr.

Pris: 29 kr./md.

CallMe - Se mere

Tale: 48 øre/min
Data: 1 kr./min
SMS: 8 øre/sms
MMS: 2 kr./mms
Opkaldsafgift: 0 kr.
Oprettelse 0 kr.

Pris: 29 kr./md. + (betalingsadministration 9,75 kr./md.)

Telmore

Tale: 59 øre/min
Data: 9,9 kr. pr. dag ved brug af mere end 10 KB data. Maks. forbrug 100 MB
SMS: 18 øre/sms
MMS: 1,3 kr./mms
Opkaldsafgift: 0 kr.
Oprettelse: 99 kr.

Pris: 29 kr./md.

Greentel (DK)

Tale: 48 øre/min
Data: 1 kr./MB
SMS: 8 øre/sms
MMS: 2 kr./mms
Opkaldsafgift: 0 kr.
Oprettelse: 0 kr.

Pris: 19 kr./md.

Greentel (EU)

Tale: 48 øre/min
Data: 1 kr./MB
SMS: 8 øre/sms
MMS: 2 kr./mms
Opkaldsafgift: 0 kr.
Oprettelse: 0 kr.

Pris: 29 kr./md.

Hvem kan have glæde af et taletidskort?

Med et mobilabonnement betaler du et fast beløb hver måned for et givent abonnement, uanset hvor meget du bruger af dit mobilabonnement.

Med et taletidskort betaler du, derimod, kun for dit forbrug. Det kan altså hurtigt blive en god forretning for dig, hvis du ikke har et specielt stort mobilforbrug. Så måske skal du have fat i et taletidskort, hvis dit forbrug er meget lille.

Hvordan fungerer et taletidskort?

Et taletidskort fungerer på den måde, at du betaler et fastsat beløb pr. sms, pr. minuts taletid og eventuelt pr. MB data du bruger. Du skal dog være opmærksom på, at et taletidskort findes i mange priskategorier.

Der findes et væld af taletidskort, og derfor bør du virkelig undersøge de forskellige priser, inden du køber et kort. Det er prisen pr. MB data, sms, mms og minut taletid, som afgør om et taletidskort er dyrt eller billigt.

Find derfor det kort, som har den laveste pris for sms´er og taletid. Du vil, som regel, ikke kunne anvende data med et taletidskort. Det er dog muligt, nogle steder, at tilvælge data, hvis du har behov for det.

Hvis du ikke taler i telefon mere end 1 time om måneden, kan et taletidskort være et smart valg. Ofte vil et taletidskort typisk henvende sig til dem, der har et meget lavt forbrug. Med et taletidskort betaler du kun pr. sms og pr. opkald.

Dit forbrug skal dog være meget lavt, før det kan betale sig, at anskaffe sig et taletidskort. Den største fordel ved et taletidskort er, at du ikke betaler for andet end det, du rent faktisk bruger din mobiltelefon til.

Det billigste taletidskort

Alle taletidskort er - i bund og grund - det samme. Dog er prisen på taletidskort langt fra den samme. Du bør derfor virkelig undersøge markedet, og brug eventuelt en sammenligningsside som eksempelvis mobilabo.dk - det kan give dig et overblik og hjælpe dig med at finde et godt tilbud - også på almindelige billige mobilabonnementer.

Det er en god idé, at undersøge dit forbrug for de sidste 6 måneder, inden du køber et taletidskort. Det giver dig en indikation af, hvad du cirka bruger pr. måned. Når du har et overblik over dit forbrug, er det nemmere at vælge, hvorvidt et taletidskort er det rigtige valg for dig.

Hvis du ikke har haft et taletidskort før, så får du alle nødvendige informationer m.m. i startpakken (en startpakke følger ofte med ved køb af et taletidskort). Det burde derfor være nemt og hurtigt at komme i gang med dit taletidskort - også selvom det hele er nyt for dig.

Fordele og ulemper ved et taletidskort

Den største fordel, ved et taletidskort, er at du ikke skal betale for et løbende abonnement. Du betaler dermed ikke et fast månedligt beløb, og betaler på den måde kun for det, du rent faktisk forbruger. Det betyder samtidig, at du skal holde ekstra godt styr på dit forbrug.

Den største ulempe, ved et taletidskort, er nemlig at taksterne ofte er højere end ved et mobilabonnement. Derfor er det vigtigt, at du kender dit forbrug. Det gør det nemmere at træffe et valg for dig, og hjælper dig med at vurdere, om du bør vælge et taletidskort eller et mobilabonnement.

Tommelfingerreglen er, at hvis du sender mange sms´er, bruger meget data eller taler meget i telefon, så vil det sandsynligvis ikke være den bedste idé, at anskaffe sig et taletidskort. De høje takster vil hurtigt komme til at koste mere end en abonnementsordning.

Det er dog smart med et taletidskort fordi du kan kontrollere dit forbrug. Du har ét beløb til rådighed, og således er du nødt til at begrænse dit forbrug (med et taletidskort betaler du et bestemt beløb forud, og det er dette beløb som du har til rådighed). Så der er mindre risiko for, at din telefonregning bliver enorm - såfremt du faktisk kan begrænse dit forbrug!

Et taletidskort kan måske være særlig velegnet til børn, da børn til tider kan være mindre opmærksomme på deres forbrug.

Ved mange mobilabonnementer kan man tale i timevis, men når først kvoten for din tale er opbrugt, så betaler du ekstra for dit yderligere forbrug. Det kan betyde at du får en ubehagelig ekstraregning - og det sker ikke med et taletidskort.

Er taletidskort en god idé?

Der findes rigtig mange gode mobilabonnementer på markedet, som giver dig masser af taletid, FRI SMS og mange GB data - alt sammen til en meget billig pris.

Det kan dog være, at du ikke har brug for ovenstående. Hvis du kun bruger din telefon et par gange om måneden, så er et taletidskort måske en god idé.

Hvis du/I eksempelvis ejer et sommerhus, så giver en telefon med et taletidskort rigtig god mening. Du betaler, som sagt, ikke en fast pris hver måned, hvilket giver rigtig god mening, hvis du faktisk ikke bruger telefonen hver måned.

Et taletidskort kan også være en løsning, hvis du gerne vil have kontrol over dine børns forbrug. Dog er det ikke den bedste løsning, da børn ofte har brug for en vis mængde data.

Derudover findes der et væld af forskellige mobilabonnementer, som henvender sig til børn eller teenagere. Disse mobilabonnementer har blandt andet fokus på sikkerhed, i form af forældrekontrol, og sørger for, at der ikke sker et overforbrug hos dine børn.

Skal jeg vælge et taletidskort?

Hvis du næsten ikke bruger din mobil, så kan et taletidskort være ideelt. Hvis du taler i telefon mindre end én time pr. måned, så kan du måske godt fravælge et mobilabonnement.

Dog skal du heller ikke have behov for at sende mange SMS´er eller tilgå data via din mobil - her kan det ofte bedre betale sig, at købe et mobilabonnement.

Så om du bør vælge et mobilabonnement eller et taletidskort kommer helt an på, hvad dine behov er. Du er nødt til at kende dit månedlige forbrug for at være i stand til at træffe det bedste valg i forhold til din situation.

Undersøg dit forbrug på dit nuværende teleselskabs selvbetjeningsside, og se om det reelt kan betale sig, for dig, at skifte dit mobilabonnement ud med et taletidskort.

Hvordan får jeg meget data?

Hvis du er på udkig efter mere data, men allerede har et mobilabonnement, du er tilfreds med, så kan du ved siden af det have et mobilt bredbånd som du kan bruge hjemme eller på farten.