5G mobilabonnementer

Få overblik over mobilabonnementer herSøgekriterier

Taletid
Data
Netværk
Bonus
Sådan tjener MobilAbo penge

5G mobilabonnement


Mobiler med 5G bliver mere og mere tilgængelige, i tagt med at 5G netværk i Danmark rulles mere ud. 5G netværk Danmark vil derfor gradvist blive forbedret, så hold øje med hvornår 5G er tilgængeligt i dit område, så du kan få dig et 5G abbonoment. Du skal også lige sikre dig at den mobiltelefon du har kan komme på 5G netværk. Det er intet problem for de nyere modeller, men hvis du har en gammel model så kan det godt være at du skal ud og købe en 5G mobile, hvis du gerne vil lege med, og have dit eget 5g mobil abbonoment. 

5. Fordelene ved et 5G mobilabonnoment


Her kan du hurtigt få et overblik over fordelene ved et 5G abbonoment

  1. 5G hastighed: Med 5G får du lynhurtig hastished, når du streamer film, musik, arbejder med store filer og så videre. 
  2. Kapacitet: Der er flere og flere danskere der bruger mere og mere data, og med 5G kan man møde dette kapacitetskrav der stiger. Derfor er det også en god idé at anskaffe sig et mobilabonnement med fri data.
  3. Responstid: Der er minimal responstid med 5G, hvilken dækker over svartiden mellem digitale enheder. 
  4. Engergieffiktivitet: Når 5G netværket er helt udrullet i Danmark, vil energiforbruget være ca. fem gange lavere end med 4G netværket. 
  5. Sikkerhed: Der er højere sikkerhed og stabilitet med 5G netværk.

Hvad er 5G?

5G er en videreudvikling af teknologien indenfor mobilenetværket til trådløse forbindelser, og 5G står for 5. generation mobilnetværk. Du kender sikkert allerede 3G og 4G, som gør det muligt at gå på nettet uden brug af kabler, og 5G netværk er storebroderen. Med 5G får du minimal forsinkelse, og lynhurtig hastighed når du sender og modtager data.

5G netværk i Danmark er allerede godt igang, og flere og flere begynder at benytte sig af dette nye hurtige mobilenetværk. 5G mobiltbredbånd vil give dig muligheden for at downloade film i løbet af et splitsekund, og du kan hente eksempelvis playlister hurtigere end du kan nå at sige “mobilnetværk”. Hvis du er typen der godt kan lide at spille tunge computerspil der trækker godt og grundigt i netværket, vil du opleve at 5G mobiltbredbånd giver dig ekstrem kort svartid, og stort set intet lag (hakkende internet når man spiller). 

5G er fremtiden, og denne nye teknologi har egenskaber der vil blive nødvendige på mange områder i vores samfund, og altså ikke kun når vi snakker om at vi gerne vil downloade og streame film hurtigere, eller spille vores computerspil uden forsinkelser. 5G kommer også til at blive brugt, og bliver allerede brugt til robotteknololgi, førerløse biler, virtuel reality, telesundhed og meget andet. 

5G netværk

Hvis vi skal snakke om det sådan helt teknisk, så fungerer 5G netværk faktisk på samme måde som tidligere generationer af mobilnetværk; 2G, 3G og 4G. I Danmark er landet delt op i noget man kalder celler, hvilket dækker over geografisk områder hvor de forskellige danske teleselskaber har en eller flere antenner placeret. Du har måske oplevet at du i nogle områder af Danmark har bedre netværksforbindelse end andre, og det hænger sammen med om du er langt fra, eller tæt på den mast du er tilkoblet.

2G, 3G og 4G, sender radiobølger ud, i en bred radius fra antennerne, men 5G fungerer på en lidt anden måde. 5G netværk bruger noget der hedder “beamforing”, som sådan lidt direkte oversat betyder “formning af stråler”. Dette betyder at 5G netværk sender stråler ud der er mere retningsbestemte mod de enkelte enheder, altså din computer, tablet, smart TV eller mobiltelefon.

Denne teknologi er meget mere effiktiv, og der er også mindre mobilstråling forbundet med 5G mobiltbredbånd, end der er med tidligere netværk. Med 5G hastighed kan du altså downloade og uploade meget hurtigere, og responstiden er også meget kort. 5G netværk kan også håndtere mange flere brugere på en gang. 


Første gang danskerne kunne bruge 5G netværk, var i december 2020. Dette gjaldt udvalgte steder i København og Roskilde. I løbet af 2021 er 5G i Danmark blevet endnu mere tilgængelgt, og i 2022 skulle hele Danmark gerne kunne bruge 5G.