5G mobilt bredbånd

Få billig 5G-dækning i hele landet. Find et mobilt bredbånd med 5G-dækning.Søgekriterier

Maks pris:
Min. data
Netværk
Bonus
Udbyder

Data

1000 GB

Router

Inkluderet
Double Tick Oprettelse 99 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick TDC Netværk

259 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

1000 GB

Router

Tilkøbes
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick 3 Netværk

209 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

150 GB

Router

SIM
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick 3 Netværk

149 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

60 GB

Router

SIM
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick 3 Netværk

119 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

30 GB

Router

SIM
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick 3 Netværk

89 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

6 GB

Router

Inkluderet
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick 3 Netværk

49 kr.

Pr. md.

Bestil nu
Se flere
Derfor kan du trygt bruge Mobilabo

På Mobilabo arbejder vi for at give dig overblik over mobilabonnementer. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

INDHOLDSFORTEGNELSE
Se mere

Hvad er 5G?

5G står for femte generations mobilnetværk og er en videreudvikling til allerede eksisterende trådløse forbindelser. Teknologien gør det først og fremmest muligt at gå på internettet på sin smartphone uden kabler. Men 5G er meget mere end det, idet det muliggør en ekstrem hurtighed udenom kabler.

Når man snakker 5G, er der tale om et mobilt netværk, der er det mest stabile og hurtige på markedet. En 5G-forbindelse vil derfor kunne være lige så hurtig, hvis ikke hurtigere, som den WIFI-forbindelse, der er i mange hjem.

Med 5G vil man altså kunne være på internettet med minimal forsinkelse, så data kan sendes og modtages over mobilnetværket med ekstrem høj hastighed. Denne hastighed er vel at mærke en hastighed, man altid kan have både på farten og derhjemme.

5G Mobilt bredbånd

Fordele ved 5G mobilt bredbånd

Med 5G mobilt bredbånd undgår man forsinkelser, man får lynhurtige hastigheder og der er plads til rigtig mange på netværket på én gang.

De lynhurtige hastigheder og ingen forsinkelser betyder, at det bliver muligt at downloade og uploade på ganske få sekunder. På den måde kan man streame film og videochatte i høj kvalitet uden afbrydelser og hakken.

Hvis man gamer online, vil gamingen også kunne foregå i konsolkvalitet, selvom man er på farten. Dette kan endda ske både på en bærbar, tablet eller telefon, og flytter altså fremtidens gaming væk fra store og tunge gamingcomputere. Med 5G mobilt bredbånd vil man også kunne undgå afbrydelser og hakken. Latenstiden vil nemlig være lav med et 5G mobilt bredbånd, og derigennem vil man kunne game, som hvis man sad med lynhurtigt bredbånd derhjemme.

Men 5G handler også om kapacitet, hvilket i sidste ende betyder, at netværket kan holde til højere belastning, og derved kan opretholde en god forbindelse, selvom mange streamer det samme eller er på netværket samtidig.

Tænk for eksempel på en koncert eller festival med flere tusinde deltagere. Ved en koncert vil forbindelsen ofte være ustabil og langsom, men med 5G er kapaciteten meget bedre, og der vil være plads til mange flere på én gang.

Det samme gør sig gældende, hvis for mange mennesker streamer det samme. Tænk for eksempel på en fodboldkamp, der kun vises via streaming. Med 5G mobilt bredbånd vil dette kunne undgås.

En installation af 5G mobilt bredbånd i hjemmet kræver ikke meget. Faktisk kan du helt undgå, at få gravet kabler ned eller at få besøg af en montør, idet 5G bliver leveret gennem luften og ind i dit hjem.

Når først du kan tilgå mobilt bredbånd 5G, vil du have skabt de optimale betingelser for, hvordan dine ting i hjemmet styres gennem internettet. Det kan for eksempel være gadgets, køleskabet, TV’et, lyset, dørlåsen eller hvad der ellers kan blive en del af dit hjem i fremtiden.

Men faktisk er det ikke kun de private brugere, der kan drage store fordele af 5G. Virksomheder der arbejder med teknologi vil kunne benytte 5G til blandt andet robotudvikling, selvkørende biler og andet teknologi, hvor man ikke altid kan koble det til en WIFI-forbindelse.

I forlængelse af dette er 5G spået til at blive banebrydende, når vi snakker selvkørende biler. Her vil der være brug for en stabil og hurtig forbindelse, så man undgår ulykker i trafikken. I trafikken er der nemlig ikke plads til forsinkelser, og derfor kræver det en ekstrem hurtig og stabil forbindelse.

Fordele ved 5G mobilt breedbånd

5G mobilt bredbånd - lige så godt som fiber?

5G kan med sin ekstremt høje hastighed og stabilitet blive et reelt alternativ til fibernet og andre bredbåndsløsninger, da det kan opnår den samme hastighed som en fiberløsning kan.

Fibernet slår sig netop på hastigheden og stabiliteten, men 5G kommer hurtigt efter og kan stort set leve op til samme krav til hastighed og stabilitet.

Teleselskaberne slår sig da også på, at 5G gør det muligt at opnå fiberlignende forbindelser med en trådløs router. Med 5G mobilt bredbånd vil mange startomkostninger til internet derfor være sparet, hvis ikke du bor i en af de store byer.

Til gengæld vil du næsten være garanteret ekstremt hurtigt internet, hvis du bor i en storby, hvor signalet vil være stærkt.

Når 5G for alvor er blevet udrullet i Danmark, og alle teleselskaber kan tilbyde 5G mobilt bredbånd, vil det altså blive muligt, at husstande kan benytte 5G-løsninger.

Dette kan være en stor fordel for husstande, der ikke har adgang til fibernet eller en anden bredbåndsløsning, men også bare hvis man ønsker en nem og hurtig løsning.

5g mobilt bredbånd

Er 5G mobilt bredbånd den bedste løsning

For dem som ønsker et mobilt bredbånd med hurtig download og upload hastighed, vil et 5G mobilt bredbånd muligvis være det bedste mobilt bredbånd for dem. Andre vil måske fortrække et billigt mobilt bredbånd eller et mobilt bredbånd med fri data.

Bedste netværk til 5G mobilt bredbånd

TDC NET er det første netværk, der udrullede 5G-netværket i september 2020, og er i dag udrullet til næsten 100% af Danmark. Derfor betyder det, at både YouSee, Telmore og TDC Erhverv, som alle er ejet af TDC, kan tilbyde 5G i dag. På nuværende tidspunkt er TDC NET derfor det bedste netværk til 5G mobilt bredbånd.

Telia og Telmore er andre udbydere af 5G, men de vil først have udrullet muligheden for 5G til størstedelen af Danmark i løbet af 2022. Som følge af dette er muligheden for mobilt bredbånd over 5G i Danmark ikke en mulighed i dag.

5G netværk til mobilt bredbånd i Danmark

Da TDC udrullede 5G-netværket i Danmark i 2020, dukkede mobilt bredbånd 5G også op. Med denne form for bredbånd kan du trådløst og kabelfrit komme på internettet via det mobile 5G-netværk. Forbindelsen skabes via et SIM-kort, som sættes i et mobilt modem.

Et sådan modem vil ofte følge med, når du bestiller det mobile bredbånd. Modemmet vil ikke være svært at installere, og det vil herefter kunne fungere som hjemmets primære netværk på samme vilkår som f.eks. fibernet.

SIM-kortet kan dog også sættes direkte i en tablet for eksempel, og dermed forbinde tabletten til internettet. Takket være SIM-kortet vil du kunne have lynhurtigt internet på farten, som kan skabe de bedste forudsætninger for eksempelvis streaming og gaming, selvom du er på et mobilt netværk.

Udbyder af 5G mobilt bredbånd

De teleselskaber der benytter TDC’s netværk, kan allerede i dag udbyde 5G mobilt bredbånd. Derfor kan du undersøge YouSee, Telmore og TDC Erhverv for deres mobile bredbåndsløsninger.

Teleselskaber der er på Telia/Telenors netværk, herunder bl.a. Telia, Telenor, Call Me, Mit tele, CBB Mobil og OK Mobil kan ikke tilbyde 5G mobilt bredbånd endnu. Der går dog ikke længe før, de kan tilbyde de samme løsninger som selskaberne under TDC. Udrulningen af 5G på deres netværk er nemlig så småt i gang.

De teleselskaber der er på 3’s netværk understøtter heller ikke 5G mobilt netværk endnu, kun 4G mobilt bredbånd. Dette skyldes at 5G ikke er udrullet i tilstrækkelig grad til, at de kan tilbyde 5G mobilt bredbånd.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvem udbyder 5G mobilt bredbånd?

I dag kan Yousee, Telmore og TDC Erhverv tilbyde 5G mobilt bredbånd. Der går dog ikke længe før også Telia/Telenor og de selskaber, der benytter deres netværk (Call Me, Mit tele, CBB Mobil og OK Mobil) kan tilbyde mobilt bredbånd 5G. Det samme gælder 3 og Oister.

Hvor hurtigt er 5G mobilt bredbånd? 

I områder med 5G-dækning, kan man under de optimale betingelser forvente en hastighed på op til 1.000 Mbit/s.

Hvad koster 5G mobilt bredbånd?

På nuværende tidspunkt ligger priserne på 5G mobilt bredbånd fra 349 kr./md hos YouSee, Telmore og TDC Erhverv.

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen
CTO Adlab

Morten er en af ejerne bag Mobilabo.dk og har siden dets opstart beskæftiget sig med at undersøge markedet for mobilabonnementer, så du ikke behøver. Han har selv et mobilabonnement fra DUKA, fordi han ønsker et billigt mobilabonnement.

;