Mobilt bredbånd

Få overblik over mobilt bredbånd i Danmark. Find den bedste løsning til hjemmet eller på farten her.Søgekriterier

Maks pris:
Min. data
Netværk
Bonus
Udbyder

Data

1000 GB

Router

Tilkøbes
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick Telenor/Telia Netværk

229 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

1000 GB

Router

Tilkøbes
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick 3 Netværk

209 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

1000 GB

Router

Inkluderet
Double Tick Oprettelse 99 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick TDC Netværk

259 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

7 GB

Router

SIM
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick Telenor/Telia Netværk

59 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

45 GB

Router

SIM
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick Telenor/Telia Netværk

99 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

90 GB

Router

SIM
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick Telenor/Telia Netværk

129 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

3 GB

Router

SIM
Double Tick Oprettelse 99 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick TDC Netværk

49 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

30 GB

Router

SIM
Double Tick Oprettelse 99 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick TDC Netværk

149 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Data

250 GB

Router

Inkluderet
Double Tick Oprettelse 99 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick TDC Netværk

449 kr.

Pr. md.

Bestil nu
Se flere
Derfor kan du trygt bruge Mobilabo

På Mobilabo arbejder vi for at give dig overblik over mobilabonnementer. Vi rangerer udbyderne efter faktorer som popularitet, pris, ekstra features, vores kommisionssats mm. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere, og er ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet. Læs mere her

INDHOLDSFORTEGNELSE
Se mere

Mange af os har med stor sandsynlighed hørt ordet mobilt bredbånd før, men hvad er det egentligt, og hvordan fungerer det i praksis?

Læs med her for at blive klogere på hvad mobilt bredbånd er for en størrelse, og om det er det rigtige valg for dig. Det kan nemlig sagtens være at mobilt bredbånd er den helt perfekte løsning for dig.

Hvis du går op i fleksibilitet og frihed, så er mobilt bredbånd helt sikkert noget for dig. Du får nemlig friheden til at bruge internettet hvor end du er, og lige når du har lyst til det. 

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd dækker over bredbånd som du kan tage med overalt, altså at dit bredbånd er mobilt. Så hvis du gerne vil have et bredbånd der ikke har nogle geografiske begrænsninger, og som du kan tage med på cafe, på stranden eller ud i haven, så er det mobilt bredbånd du skal kigge efter.

Mobilt bredbånd

I dagens Danmark er vi dybt afhængige af at kunne komme på internettet. Nogle kan mene at det er negativt, mens andre blot følger med strømmen og de nye tendenser. Med mobilt bredbånd kan du i den grad følge med strømmen, og du skal ikke bekymre dig for om du kan komme på internettet lige meget hvor du er.

Hvordan virker mobilt bredbånd?

Du har sikkert set det ske i flere reklamer. En kvinde sidder på en cafe, hun tager et USB-stik op af sin taske, stikker det ind i sin computer og vupti, så er hun på internettet. Og ligeså simpelt som det ser ud i reklamen, ligeså simpelt er det faktisk i virkeligheden. 

En af de ting man dog skal være opmærksom på med mobilt bredbånd, er at der er et maksimalt antal GB data du må bruge om måneden. Ved mange udbydere fungerer det på den måde at hvis du har opbrugt dette antal GB data, vil hastigheden sættes ned, og så kan det gå hen at blive dyrt at bruge det. 

Antallet af GB afhænger selvfølgelig af hvilket abonnement du har, så det er også en af de ting du skal have med i overvejelserne når du vælger hvilken udbyder du gerne vil købe mobilt bredbånd fra. Det er også muligt at købe mobilt bredbånd med fri data hos nogle udbydere, men det er dog også en del dyrere end de abonnementer der har begrænset adgang.

Hvordan virker trådløst mobilt bredbånd?

Kort fortalt, så virker mobilt bredbånd på den måde at man først tilslutter et USB-stik til sin bærbare computer. I dette USB-stik indsætter man så et lille simkort. Det er simkortet der fungerer som modtager for internetsignalet. Det lyder simpelt og nemt, og det er det faktisk også.

Hvilket mobilt bredbånd skal jeg vælge

Hvilket mobilt bredbånd du skal vælge afhænger af dine behov og budget. Der findes mange forskellige udbydere af mobilt bredbånd i Danmark, og det kan ofte betale sig at undersøge markedet grundigt før du beslutter dig for hvilket mobilt bredbånd du skal vælge. Det er ofte en god idé at sammenligne priserne ud fra dit forbrug, og på den måde finde den bedste løsning for dig.

Sæt gerne tid af til at finde den bedste løsning for dig. Jo bedre du sætter dig ind i tingene desto gladere bliver du med stor sandsynlighed for dit abonnement med mobilt bredbånd. Fordi så vil det passe til dit behov, samtidig med at det vil passe til dit budget.

hvilket mobilt bredbånd skal jeg vælge

Mobilt bredbånd priser sammenligning

Hvis du ofte er på farten, så er mobilt bredbånd et godt valg for dig. Det kan være i forbindelse med dit arbejde at du rejser meget og gerne vi udnytte denne rejsetid.

Hvis du i løbet af en uge bruger mange timer i et tog, kan du lige så godt bruge disse timer på noget fornuftigt, og med mobilt bredbånd skal du ikke bekymre dig for om det offentlige internet i toget fungerer.

Det kan også være at du er typen der ofte har brug for at komme på nettet i din fritid. Måske kan du godt lide at arbejde mens du sidder med en god caffe latte på en cafe, eller måske bruger du ofte offentlig transport og vil gerne bruge tiden på at streame gode film og serier, eller på at surfe rundt på nettet. Lige meget hvad, så er mobilt bredbånd din vej til frit internet.

Hvor meget GB data har jeg brug for i et mobilt bredbånd?

Hvor meget GB data du har brug for afhænger af hvor meget du bruger. Først og fremmest skal du finde ud af hvor meget GB data du bruger.

Du kan eventuelt tjekke på din computer hvor meget data du bruger i løbet af en måned, på forskellige ting såsom Facebook, Instagram, nyheder, surfing på nettet, Netflix, Viaplay, spil der bruger Wi-Fi. mm.

Når du kigger på det vil du opdage at det er meget forskelligt hvor meget GB der bliver trukket fra forskellige ting, hvoraf streaming helt sikkert trækker mest data sammenlignet med almindelig surfing på internettet. Ligesom online spil trækker meget mere end Facebook og lignende hjemmesider.

Herefter vil du have en god identifikation på hvor meget du bruger, samt ligeledes hvor meget du har brug for.

Beregn hvor meget data du har brug for

Data 10 GB 20 GB 30 GB 40 GB 50 GB
HD film 3,3 timer 6,7 timer 10 timer 13,3 timer 16,7 timer
Video 11,5 timer 23 timer 34,5 timer 46 timer 57,5 timer
Online spil 66 timer 133 timer 200 timer 267 timer 333 timer
Sociale medier 125 timer 250 timer 375 timer 500 timer 625 timer
Internet 125 timer 250 timer 375 timer 500 timer 625 timer
Musik og podcast 250 timer 500 timer 750 1.000 timer 1.250 timer
E-mail 200.000 stk. 400.000 stk. 600.000 stk. 800.000 stk.  1.000.000 stk. 

Beregningsgrundlag

  • HD film = 3 GB pr. time (Netflix HD)
  • Video = 870 MB pr. time (YouTube, 720p)
  • Online spil = 150 MB pr. time (computerspil, multiplayer)
  • Musik & Podcast = 40 MB pr. time (Spotify, 69 kbps)
  • Sociale medier = 60 MB pr. time
  • Surfing af internettet = 60 MB pr. time
  • E-mail = 50 KB pr. email

Hvad koster mobilt bredbånd?

Hvad mobilt bredbånd koster, afhænger i stor grad af mængden af GB data som du får med i pakken. Prisen du betaler for mobilt bredbånd ligger som regel mellem 49 til 250 kr./md. 

Det er forskelligt hvad de forskellige udbydere kan tilbyde af abonnementer, og det er forskelligt hvad abonnementerne koster. Det er naturligvis dyrere desto flere GB data der medfølger. Så hav også gerne dette med i overvejelserne.

Mobilt internet priser

Mobilt internet priser er en faktor, der for de fleste har stor betydning for valg af mobilt bredbånd. Vi forsøger derfor så vidt muligt at opdatere vores priser, sådan at du får de helt nye og 100% aktuelle priser når du sammenligner.

Når du sammenligner mobilt internet priser på denne måde, vil du ofte opleve at få et bedre overblik over hvilket mobilt internet, der passer bedst til både dit behov, og dit budget.

Udover at sammenligne priser på mobilt bredbånd, kan du også sammenligne andre vigtige detaljer, såsom data, oprettelsespris og bindingsperiode.

Når du skal sammenligne priser skal du således sørge for at have alle disse detaljer med. For måske har du fundet to abonnementer der har den samme pris, men som giver forskelligt antal data, eller måske har den ene en meget dyr oprettelsespris, mens det andet har en mindre pris.

Kan det betale sig at få mobilt bredbånd? 

Hvis du er i tvivl om hvorvidt mobilt bredbånd betale sig, bør du først og fremmest tage stilling til om det er noget for dig. Der kan være mange fordele ved at få mobilt bredbånd, således at det passer ind i din livsstil.

Hvis du allerede nu ved at du ikke bruger internettet på din computer når du er uden for hjemmet, så kan det hurtigt siges at mobilt bredbånd ikke er nødvendigt for dig. Men hvis vi skal være helt ærlige så er der ikke ret mange mennesker i nutidens Danmark der ikke bruger deres computer når de er på farten.

Den helt overordnede fordel er at du får et mobilt bredbånd. Altså et bredbånd du kan tage med dig overalt. Så er du ikke afhængig af at der er Wi-Fi i toget, på cafeen eller på stranden. Du har nemlig mulighed for at bruge internettet på din computer hvor end du er.

Mobilt bredbånd I haven

Det er ikke altid at vores almindelige bredbånd rækker ude i hele haven. Så hvis du skal sætte musik på til havefesten, eller nyde en god serie mens du ligger og daser i liggestolen, så kan mobilt bredbånd være vejen frem. Hvis solen skinner kan det også være fantastisk at arbejde eller lave sine lektier ude under skyggen fra et træ.

Mobilt bredbånd på ferien i Danmark

Hvis der er noget covid-19 har vist os, så er det at ferie i Danmark er utrolig dejligt og kan meget mere end vi måske gik og troede. Hvis du gerne vil nyde en god film eller serie mens du slapper af i dit sommerhus eller din campingvogn, så er mobilt bredbånd klar til at hjælpe dig.

Mobilt bredbånd når du er på farten

De fleste kan vist godt blive enige om at det er pænt kedeligt at køre i tog. Det er kun de første 5 minutter du kan bruge på at stirre ud på naturen udenfor, og så vil hjernen gerne finde på noget andet.

Hvis du har mobilt bredbånd kan du udnytte tiden i toget, enten til at arbejdet hvor du kan svare på mails, forberede dig til et møde eller noget lignende. Eller hvis den står på afslapning kan du gøre togturen sjovere med en god film eller din favorit serie.

Mobilt bredbånd når du studerer

Nogle gange kan netværket på studiet være godt presset når der er rigtig mange studerende der bruger det på samme tid, specielt i spidsperioder omkring eksamener osv.

Hvis internettet er langsomt eller måske slet ikke virker så har du virkelig problemer, fordi næsten alt foregår online. Hvis du har mobilt bredbånd slipper du for at bekymre dig, for du kan bare bruge dit eget internet.

Mobilt bredbånd derhjemme

Hvis der er mange i din husstand der bruger jeres normale bredbånd, kan det også have svært ved at følge med. Især hvis der er flere der streamer og spiller online spil på samme tid. Her kan du heldigvis bare bruge dit mobile bredbånd, så slippe for forsinkelser med det du er i gang med.

Så hvis du kan se dig selv i nogle af de ovenstående situationer, så kan mobilt bredbånd helt sikkert godt betale sig for dig. Der er endda rigtig mange fordele for dig, hvis du vælger mobilt bredbånd. Du skal dog være meget opmærksom på at hvis du bruger dit mobile bredbånd i udlandet kan det være rigtig dyrt, så det anbefales ikke, medmindre udlands bredbånd hører til dit abonnement.

Mobilt bredbånd udbydere

Der er mange forskellige udbydere at vælge imellem når det kommer til mobilt bredbånd. Selvom det kan virke uoverskueligt at finde rundt i de mange forskellige tilbud, så er dette kun noget du skal være glad for som kommende kunde, for det betyder nemlig at der kommer en helt naturlig konkurrence imellem de forskellige udbydere, om hvem der kan tilbyde det bedste mobile bredbånd, og derved få flest kunder.

Mobilt bredbånd tilbydes af mange af de mest populære udbydere, så du kan eksempelvis få OiSTER mobilt bredbånd, TDC mobilt bredbånd, telenor mobilt bredbånd, CBB mobilt bredbånd og 3 mobilt bredbånd.

Det betyder også at der er mange forskellige abonnementer at vælge imellem, og der er helt sikkert også et der passer perfekt til dig og dine behov. Uanset om dit behov for data er meget stort eller meget lille.

Hvis du synes det er uoverskueligt at finde rundt i det hele selv, så kan du altid ringe rundt til nogle af de forskellige udbydere der findes, og lade dem fortælle om deres løsninger ud fra dine behov. Hvis du gør dette skal du dog huske at være opmærksom på at den du taler med er en sælger, som selvfølgelig vil prøve at få dig som kunde.

Derfor skal du huske på at du altid er i din gode ret til at takke nej for et tilbud, og til at sige at du vender tilbage hvis det har interesse. Du behøver altså ikke at aftale noget allerede første gang du taler med en udbyder, lige meget om det er Fullrate mobilt bredbånd eller telenor mobilt bredbånd samtalen har handlet om.

Mobilt bredbånd uden loft

Hvis du søger et mobilt bredbånd uden loft, bør du kigge efter et mobilt bredbånd med meget data. Oister, Call Me og Telmore er 3 udbydere som tilbyder mobilt bredbånd med meget data. Heriblandt finder du mobilt bredbånd med hhv. 1.000 GB Data samt mobilt bredbånd med 2.000 GB data. Hvis du vælger en af disse pakker, vil du formentligt opleve at det næsten er ligesom at have et mobilt bredbånd uden loft.

Mobilt bredbånd hastighed

Når man snakker om hastighed på mobilt bredbånd med 4G, så ligger det som regel mellem 20 og 70 Mbit i download, og mellem 10 og 40 Mbit i upload. Dette bør være mere en rigeligt for den almindelige forbruger.

Hvis du har behov for mere er der selvfølgelig også masser af muligheder for det. Det er dog dyrere jo større hastigheder du har brug for, så du skal gøre op med dig selv om det er noget du egentlig har brug for. 

En af de situationer hvor du kan have brug for rigtig høje hastigheder, er hvis du bruger din bærbare computer på at spille tunge online spil når du er på farten, eller ikke bruger dit almindelige bredbånd. 

Gamer industrien bliver mere og mere populær og der er flere og flere både børn, unge mennesker og voksne der bruger meget tid på at spille online spil, og for dem er noget af det værste hvis deres internet forbindelse er dårlig. Almindeligt offentligt internet som det du finder i togene og lignende, er langt fra godt nok til at spille online, også fordi at mange mennesker ofte bruger det på samme tid.

Du har sikkert også hørt om det nye 5G, altså den femte generation af bredbånd. Denne form for forbindelse er langt hurtigere end 4G, så hvis du virkelig vil have en internet forbindelse med ultra hurtig hastighed, så skal du finde en udbyder der leverer 5G mobilt bredbånd.

Hurtigt mobilt bredbånd

Hvis du søger et hurtigt mobilt bredbånd skal du kigge efter et 5G mobilt bredbånd. Et 5G mobilt bredbånd har væsentligt hurtigere download og upload hastighed end et 4G mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd eller bredbånd - hvad er forskellen?

Hvis du er i tvivl om hvad forskellen er mellem mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd, så er du ikke den eneste. Læs med her og bliv lidt klogere på det.

Den helt store forskel er fleksibiliteten. Med det mobile bredbånd kan du bevæge dig hvor end du vil hen indenfor landets grænser, og stadig have adgang til internettet. Når bare du tilslutter USB-stikket til din computer er du kørende på mobilt bredbånd.

Det negative ved det mobile bredbånd er dog at du ofte har et begrænset antal GB om måneden, så du skal selvfølgelig holde øje med at du ikke overskrider dette. Specielt hvis du bruger dit mobile bredbånd til ting som streaming og online gaming, skal du være opmærksom på at det sluger mange GB på kortere tid.

Med det almindelige bredbånd har du også godt internet, men forskellen er her at dit almindelige bredbånd, kun virker der hvor routeren rækker til, så selv hvis du går ned bagerst i din have, kan du risikere at du ikke har internet.

Til gengæld får du glæden af ubegrænset internet, da denne løsning er den mest almindelige når det kommer til bredbånd. Her skal du altså ikke holde øje med hvor meget du bruger internettet, så du kan streame, downloade og surfe rundt på nettet lige så meget som du har lyst til.

Mobilt bredbånd eller fiber - hvad er forskellen?

Mobilt bredbånd vs fiber

Ovenfor har vi allerede beskrevet hvad mobilt bredbånd er, og hvad fordelene og ulemperne er. Fibernet derimod, er noget der i daglig tale også kaldes “fremtidens bredbånd”. Det er endnu ikke super udbredt i Danmark, men det bliver mere og mere populært, og der er flere og flere husstande der bruger det.

Fordelen ved fibernet, og det der adskiller almindeligt bredbånd, mobilt bredbånd og fibernet fra hinanden, er at med fibernet får du meget hurtig hastighed, og noget der hedder symmetriske hastigheder. Dette betyder at du downloader og uploader i samme hastigheden. Derfor er fibernet noget som især mange gamere elsker, fordi du slipper fuldstændig for forsinkelser, lacks og andet der kan genere spilleglæden.

Grunden til at fibernettet er så lynhurtigt, er fordi kablerne transporterer dit signal ved hjælp af lys, og derfor altså med lysets hastighed. Fibernet er som sagt ikke så udbredt i Danmark endnu, og det er ikke i alle områder af Danmark hvor fibernet er tilgængeligt, så du er nød til at tjekke om du bor i et område hvor fibernet er tilgængeligt hvis du gerne vil have det.

Det er heller ikke alle udbydere der tilbyder fibernet, i hvert fald ikke endnu. Ved at søge online kan du hurtigt få et overblik over hvem der gør, og hvem der ikke gør. Og hvis du finder en udbyder der gør, så skal du også sikre dig at vedkommende tilbyder det i dit område.

Forskellen er her at mobilt bredbånd er tilgængeligt lige meget hvor du er, om det er Jylland, Fyn, Sjælland, eller en af de andre øer i Danmark. Eller om det er midt i storbyen, i en lille landsby eller længere ude på landet. Du kan finde ud af online hvor fibernet er tilgængeligt, og om det er det i dit område.

Trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd, fungerer faktisk meget ligesom mobilt bredbånd. Den eneste forskel er at signalet kommer fra en router, og denne router sender signalet videre til flere computere, men det er kun et enkelt abonnement der bruges til flere brugere.

Et af de steder hvor trådløst bredbånd kan være en rigtig god ide, er hvis du bor i et område hvor de almindelige bredbånds kabler simpelthen er for dårlige, og leverer derfor et ustabilt internet. Det kan også være en god løsning for dig hvis der ikke allerede er trukket kabler i din bolig, og du gerne vil have internetforbindelse hurtigt.

Ulempen ved trådløst bredbånd, er at forbindelsen ikke er helt så stabil som med almindeligt bredbånd. Og hastigheden kan svinge meget, og påvirkes af forskellige ting såsom vejret, og af hvor mange der bruger det. Derfor kan du opleve forsinkelser hvis der er mange der bruger internettet samtidig, eller hvis du bruger noget der trækker tungt i internettet.

Du kan godt tage routeren med så du har signal hvis du eksempelvis skal i sommerhus eller i campingvogn. Det kræver selvfølgelig at du har en stikkontakt hvor routeren kan sættes til. Og så er routeren en smule klodset at transportere rundt. Så hvis du leder efter et internet som kan tages med overalt, så er mobilt internet et bedre valg for dig, og lettere at have med i bagagen.

Internet uden telefonstik

Hvis du er i tvivl om du har mulighed for at få internet uden telefonstik, så er svaret “ja” det kan du sagtens. Der er mange ting der kan være skyld i at du ikke har et telefonstik i din bolig, og mange mennesker har slet ikke brug for et telefonstik længere, da langt de fleste udelukkende bruger deres mobiltelefoner.

Det gamle kobbernet kan heller ikke følge med til de høje krav der stilles til internetforbindelsen nu om dage. Måske fungerer det fint hos dine bedsteforældre hvor computeren ikke bruges særlig ofte, og aldrig til særlig “tunge” ting. Men hvis I er en familie på fire, og internettet bruges til gaming, opskrifter, e-mails og streaming, så følger kobbernettet ikke så godt med.

Heldigvis har du mulighed for at få adgang til internettet af andre veje, såsom fibernet, bredbånd og mobilt bredbånd. Så du kan sagtens få internet uden et telefonstik og få trådløst internet.

Mobilt bredbånd sim-kort

Mobilt bredbånd SIM-kort

Mobilt bredbånd med sim-kort er optimalt hvis du gerne vil på nettet med en tablet eller iPad. Det eneste du skal gøre er at sætte sim-kortet i tabletten, aktivere det, og derefter følge den vejledning der dukker op på din skærm.

Denne løsning kan også bruges ved nogle bærbare computere, men ikke alle, så det er vigtigt at du tjekker op på om din computer er i stand til dette, inden du bestiller mobilt bredbånd sim-kort. De computere der ikke har en sim-kort indgang kan heldigvis kobles op via USB-stik, hvor sim-kortet så sættes i.

Mobil modem

Et modem er den boks der snakker sammen med internettet, og vil for det meste sidde i din væg som et stik. I disse dage er modem og router ofte bygge sammen som en, og ikke i to dele som det var i de gode gamle dage.

Hvis man sammenligner et modem og en router, er forskellen at du ikke kan have lige så mange computere koblet på som du kan med en router. Det er netop derfor det anbefales at man har begge dele, hvis ikke de er bygget sammen.

Derudover har en router ofte også en indbygget firewall, som hjælper til med at beskytte dig imod cyber angreb, hvilket kan gå hen og være en rigtig stor fordel hvis du er en af de uheldige der bliver angrebet.

Skal man have en mobil bredbånd router?

At det er muligt at få mobilt bredbånd gennem en router er faktisk en rimelig ny mulighed. Det minder meget om et almindeligt bredbånd, men forskellen er der ikke er en kablet forbindelse, men i stedet indsætter man et sim-kort og her igennem forbinder man til det mobile netværk.

Det mobile bredbånd gennem router, fungerer som et trådløst netværk, og det er derfor muligt at flere personer kan koble op på nettet samtidig. Det vil sige at du kan både koble på med din mobil telefon, din partners computer, din teenagers laptop og jeres fælles smart TV. Det betyder altså at i kun behøver oprette et enkelt abonnement til hele husstanden.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Her kan du hurtigt finde svar på de hyppigste spørgsmål omkring mobilt bredbånd. Læs gerne guiden ovenfor for uddybende svar.

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er internet som du kan tage med dig overalt. Det fungerer via et USB-stik, en router eller et simkort. Mobilt-Bredbånd fungerer ligesom internettet på din smartphone og er altså ikke bundet til en enkelt lokation.

Hvilke fordele er der ved mobilt bredbånd?

Fordelen ved mobilt bredbånd er at du kan tage det med dig overalt. I haven, i sommerhuset, på stranden, på cafe, i toget osv. Du kan altså altid komme online på din computer eller din tablet. 

Hvordan er hastigheden med mobilt bredbånd?

Når man taler om hastigheder og mobilt bredbånd arbejder man typisk med 3G og 4G. Man taler også omkring download og upload. Hvis du har 3G er download hastigheden 2-12 Mbit/s, og upload er 1-4 Mbit/s. Ved 4G er download 17-71 Mbit/s og upload er 5-43 Mbit/s. Hastigheden kan variere fra område til område, og afhængigt af om du er indendørs eller udendørs.

Hvad er forskellen på bredbånd og mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er mobilt, og du kan bruge det hvor end du vil. Til gengæld er der også ofte med begrænsning. Almindeligt bredbånd kan kun bruges der hvor routeren er, men til gængæld kan du bruge det lige så meget du vil, og fra lige så mange apparater som du vil. 

Hvem har det bedste mobile bredbånd?

Det er svært at sige hvem der har det bedste mobile bredbånd til dig. Det kommer nemlig an på hvilken type abonnement du gerne vil have. Du kan med fordel bruge en sammenlignings hjemmeside som du finder via google. Her kan du sammenligne de forskellige udbydere og derved finde den bedste for dig.

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen
CTO Adlab

Morten er en af ejerne bag Mobilabo.dk og har siden dets opstart beskæftiget sig med at undersøge markedet for mobilabonnementer, så du ikke behøver. Han har selv et mobilabonnement fra DUKA, fordi han ønsker et billigt mobilabonnement.

;