Fri SMS og data

Morten Jørgensen
Forfatter: Morten Jørgensen
Opdateret: 10. januar 2019

Fri SMS og data

Mange mobilselskaber tilbyder i dag fri SMS. Det kan være en dejlig frihed at have fri SMS, da det naturligvis betyder, at du kan sende alle de SMS’er, du har lyst til.

Halv pris i 3 mdr.

Tale

Fri

Data DK

Fri

Data EU

22 GB
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick 3 Netværk
Double Tick 5G ready

179 kr.

Pr. md.

Bestil nu
Halv pris de første 3 mdr.

Tale

Fri

Data DK

Fri

Data EU

25 GB
Double Tick Oprettelse 0 kr.
Double Tick Ingen binding
Double Tick TDC Netværk
Double Tick 5G ready

199 kr.

Pr. md.

Bestil nu

Mobilabonnementer med fri SMS?

Stort set alle mobilselskaber tilbyder i dag fri SMS på et - eller flere af deres abonnementer. Det burde derfor ikke være svært for dig, at finde et abonnement, der tilbyder det. Her kan du se en liste med mobilabonnementer med fri sms.

Har jeg brug for fri SMS?

Har jeg brug for fri SMS, kan du måske høre dig selv sige. Nu om dage betaler du ofte ikke mere for fri SMS, men især unge mennesker, bruger faktisk ikke SMS’er lige så meget, som førhen. Dette skyldes, at vi har fået andre medier at kommunikere fra, som gør, at vi ikke har lige så stort behov for fri SMS’er, som tidligere.

Fri sms med iMessage

Hvis du har en iPhone, kan det være en god idé, at bruge imessage, når du skal sende beskeder. Med imessage kan du gratis sende SMS’er til en anden iPhone, som gør, at du ikke bruger af dine SMS’er, hvis du ikke har fri SMS.

Vær’ dog opmærksom på, at når du bruger imessage, skal du være på nettet enten via dit mobildata eller en WiFi løsning.

Fri SMS med tredjepartstjenester

Du kan også vælge at bruge en af de mange kommunikations apps derude, der tilbyder fri SMS. De har typisk har en del flere funktioner end din mobils standard SMS-funktion. Du kan f.eks. bruge:

  • Messenger (Meta)
  • WhatAapp Messenger
  • Signal Messenger
  • Viber Messenger

Fri data

Tiderne har skiftet hos mobilselskaberne. Der var førhen et stort fokus på fri SMS og mængden af taletid, hvor der nu er mere fokus på et abonnement med fri data. I dag kan næsten alle mobiler gå på nettet, og flere og flere bruger mobilen, som den primære enhed, når de er på nettet. Mobilen er blevet noget, vi ikke kan undvære. Vi får beskeder, vi arbejder, læser nyheder, har vores kalender, ser Netflix og meget mere. Det betyder derfor meget, for mange af os, at kunne gå på nettet og have meget, eller fri data på vores mobil.

Hvem tilbyder fri data og har jeg brug for det?

Hos mange mobilselskaber kan du i dag købe dig til mere data eller fri data. Mange selskaber tilbyder data op til 60 - 80 GB, og bruger man ikke mere end det, kan det overvejes om man skulle bruge sådan et abonnement i stedet. Undersøg derfor markedet godt og find det mobilabonnement, der passer til dit behov uanset om der er fri data eller ej inkluderet. Her er en liste med mobilabonnementer med fri data. Er det prisen du går op i, kan du også tage et kig på de billigste mobilabonnementer i øjeblikket.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Har jeg brug for fri data?

Hvorvidt du har brug for at have fri data inkluderet i dit mobilabonnement, kommer an på dine mobilvaner; Bruger du telefonen til at tjekke sociale medier, høre podcasts, streame osv. kan det give god mening. Du kan tjekke hvor meget data du bruger under indstillingerne på din mobil.

Hvor mange GB bruger man på at streame?

I gennemsnit bruger man 1GB data i timen på at streame på Netflix, HBO, Viaplay eller andre streamingtjenester. Streamer du live-TV, skal du regne med at bruge 1,25-3GB data i timen.

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen
CTO Adlab

Morten er en af ejerne bag Mobilabo.dk og har siden dets opstart beskæftiget sig med at undersøge markedet for mobilabonnementer, så du ikke behøver. Han har selv et mobilabonnement fra DUKA, fordi han ønsker et billigt mobilabonnement.

Flere artikler