Hvem ringer

Daniel Østergaard
Forfatter: Daniel Østergaard
Opdateret: 17. maj 2022

Hvem Ringede? Top 5 mest effektive metoder til at finde frem til personen bag et fremmed telefonnummer (2022)

Hvem ringer - Tjek de 5 bedste og absolut mest effektive måder til at finde frem til person bag et fremmed telefonnummer

Oplever du ofte at modtage opkald fra telefonnumre du ikke kender? Nysgerrig på hvem der ringer, før du besvare opkaldet eller ringer tilbage? Så kig med her! Vi har samlet de absolut bedste og mest effektive metoder du kan bruge til at finde frem til personen bag et fremmed telefonnummer, så du kan få styr på hvem der ringer inden du besvare opkaldet.

Dine muligheder for at se hvem der ringede:

 • Slå telefonnummeret op på Krak, De Gule Sider eller 118
 • Slå telefonnummeret op på MobilePay
 • Slå telefonnummeret op på Google
 • Slå telefonnummeret op på Facebook
 • Installer Truecaller-appen og identificer ukendte numre

Hvem ringer til mig?

I tvivl om hvem ringer til dig? Lav et opslag på telefonnummeret på Krak, De gule sider eller 118. Intet held, forsøg at fremsøge telefonnummeret i søgefeltet på Google eller Facebook. En anden strategi du kan bruge er at indtaste telefonnummeret på MobilePay, som bruges af mere end 4,4 mio. danskere. Her vil du ofte kunne finde frem til navnet på personen der ringede, i så fald at vedkommende har en MobilePay-konto. Sidste og mest effektive mulighed - Installer Truecaller og deltag i crowdsourcing, så kan du altid se hvilket telefonnummer der ringer til dig, imens de ringer, i så fald at telefonnummeret er i deres database.

Nedenfor har du mulighed for at læse mere om hver enkelt mulighed for at se hvem ringede.

1. Se hvem der ringede på Krak, De gule sider eller 118

Den første metode du kan gøre brug af, for at se hvem der ringer, er at slå telefonnummeret op i telefonbøgerne på internettet. Vi anbefaler: Krak.dk, DeGuleSider.dk eller 118.
I tilfælde af at telefonnummeret er registreret i telefonbøgerne, vil du kunne finde det her. I størstedelen af tilfældene får du svar på din undren her, hvis heldet ikke er med dig, er der heldigvis flere metoder du kan tage brug af for at se hvem der ringer.

2. Se hvem der ringede på MobilePay

En anden effektiv metode du kan gøre brug af til at identificere telefonnummeret på et opkald, er at slå telefonnummeret op på MobilePay. Mere end 4,4 millioner brugere er oprettet på MobilePay. Det er derfor et yderst effektivt værktøj til at finde frem til fremmede telefonnumre, da du får oplyst navnet på personen før du "swiper" mod højre for at overføre eller anmode om penge. Dog kræver denne metode at du  opretter en bruger på MobilePay.

Hvis du er blevet ringet op af en person, hvis telefonnummer du ikke kan identificere, kan MobilePay således være et yderst effektivt værktøj til at hjælpe dig i processen om at finde ud af hvem der ringer.

3. Se hvem der ringede på Google

En tredje metode tik at finde ud af hvem der ringer, er at slå telefonnummeret op på Google. Indtast blot hele telefonnummeret uden mellemrum på Google og fortag derefter søgningen.

Hvis du laver en søgning på Google, kan det ofte ske at du kan være heldig at finde frem til ejeren af telefonnummeret på en firma-hjemmeside eller offentlig profil. Det kan også være at du finder oplysninger som er registreret om det fremmede telefonnummer i én af de store webportaler, som specialiserer sig i dette - heriblandt 180.dk og UkendtNummer.dk. Her vil du typisk have mulighed for at finde oplysninger om hvem der ringer, i så fald at der er tale om et telemarketingfirma eller et firma i det hele taget.

4. Se hvem der ringede på Facebook

En fjerde metode du kan anvende for at se hvem der ringer, er at fremsøge nummeret på Facebook. I 2019 havde 77% af den danske befolkning oprettet en Facebook-profil. På Facebook er det muligt at oplyse sit telefonnummer, og indstille om andre skal kunne fremsøge din profil ved hjælp af dette.

Der er derfor en lille chance for, at du kan være heldig at koble det fremmede telefonnummer på en Facebook-profil, hvis du søger efter telefonnummeret på Facebook, og derigennem finder navnet på personen bag. Dette er dog en langsom og tidskrævende proces. Derfor vil du måske kunne lide vores femte forslag.

5. Installer Truecaller-appen og identificer ukendte numre

Femte og mest effektive metode du kan gøre brug af for at identificere ejeren på et givent telefonnummer, er ved hjælp af Truecaller. Truecaller er en fantastik app til mobiltelefonen.

Appen kan identificere fremmede telefonnumre ved at lave et opslag i deres database samt advare dig, hvis telefonnummeret er identificeret som værende spam, svindel eller telemarketing.

Appen fungerer således at den indsamler data fra alle brugerens telefonbøger, som er tilkoblet Truecaller og ligger dem ind i en database. Hvis du ønsker at vide hvem der ringer til dig med hjælp fra Truecaller, skal du altså først overgive din telefonbog til dem.

Herefter vil du få adgang til at se navn på personer fra alle de numre, som er registreret i Truecallers database. Du vil altså kunne identificere præcis hvem der ringer, således at telefonnummeret er blevet registreret i deres database ved hjælp fra en anden bruges telefonbog.

Derudover kan Appens brugere rapportere uønskede telefonnumre, hvorefter de vil blive lagt op på deres database. Efter nok rapporteringer af et telefonnummer som værende associeret med svindel, spam eller lign. vil Truecaller herefter automatisk blokere telefonnummeret for alle dens brugere.

Udover at benytte Truecaller's offentlige blokeringsliste, kan du også vælge at lave din egen hos dem. På den måde kan du blokere bestemte telefonnumre, så de hverken kan ringe eller sende beskeder til dig.

Truecaller er altså et yderst effektivt redskab, hvis du gerne vil vidde præcis hvem der ringer til dig, samtidigt med at de ringer, undgå uønsket telemarketing, spam eller svindel. Den eneste ulempe ved Truecaller er at appen kræver en del strøm, da den køre i baggrunden.

Hvem ringer med skjult- eller hemmeligt nummer?

Hvis en person ringer med skjult- eller hemmeligt nummer, vælger de fleste typisk at ignorere opkaldet og vente på at der bliver lagt en besked eller en telefonsvarer.

Når der ringes fra skjult- eller hemmeligt nummer antager man typisk at der er skumle hensigter bag, men der er også mange privatpersoner som af den ene eller anden årsag har valgt at gøre deres nummer hemmeligt. Du kunne derfor måske være interesseret i finde frem til personen, der ringede til dig.

Desværre er det ikke muligt selv at finde ud af hvem der ringer med hemmeligt nummer, og der er altså ikke meget du kan gøre for at stoppe det.

Gå til dit telefonselskab 

Hvis du utallige gange oplever at du modtager opkald fra skjult- eller hemmeligt nummer kan du søge aktindsigt hos dit teleselskab. Dette er dog en utrolig tidskrævende og omkostningsfuld proces. Derudover vil du blot få oplyst de første seks cifre ved aktindsigt og bliver derfor nød til at skulle søge om en dommererkendelse for at få hele telefonnummeret. Det er således formentligt nemmere at skifte dit eget telefonnummer, hvis det går dig på nerverne.

Hvis du oplever chikane opkald fra skjult- eller hemmeligt nummer og ikke har tålmodighed til at søge aktindsigt eller dommererkendelse kan du sammenligne mobilabonnementer her.

Bedste metoder til at undgå opkald fra telefonsælgere

Hvis du ofte modtager uønsket opkald fra telefonsælgere, kan det ofte skyldes dine vaner på internettet og andre steder. Hvis du for eksempel deltager i mange online konkurrencer eller videregiver dit telefonnummer på hjemmesider, kan det være dit telefonnummer bliver opsnappet af firmaer som videregiver din information til telemarketingfirmaer.

Vi anbefaler derfor at du gør følgende for at undgå eller begrænse uønskede opkald i fremtiden:

 • Stop med at oplyse dit telefonnummer på sider du ikke kender eller ikke ønsker at blive ringet fra. Eksempelvis konkurrencesider eller sider uden firmaoplysninger.
 • Stop med at offentliggør dit telefonnummer på internettet
 • Skjul dit telefonnummer fra sociale medier, eksempelvis Facebook, Instagram og TikTok.
 • Bloker uønsket telefonnumre, du ikke ønsker at blive kontaktet af i fremtiden.
 • Tilmeld dig Robinsonlisten
 • I værste fald skifte telefonnummer. Du kan i samme omgang tage stilling til om du har det bedste mobilabonnement til dine behov.

Ring med skjult nummer 

Har du af den ene eller anden grund til at ringe fra skjult nummer, er der nogle muligheder for at være anonym. 

Hvis du ønsker at have skjult dit nummer for modtageren af et opkald, kan du indtaste #31# efterfulgt at det telefonnummer, du vil ringe til. 

Ønsker du at skjule dit nummer på alle udgående opkald, kan du slå det til i indstillingerne på din telefon. 

Hvilket land ringes der fra?

Hvis du er i tvivl om hvem der ringer fra udlandet, kan du tjekke vores liste med landekoder. Her kan du fremsøge landekoden og identificere hvilket land der bliver ringet fra. Danske telefonnumre er altid angivet med landekoden +45, efterfulgt ag 8 cifre. Ser landekoden anderledes ud, er der tale om et udenlandsk telefonnummer.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvem ringede til mig?

Første skridt i at identificere hvem der ringede til dig, er ved at slå det op i online telefonbøger, såsom Krak, De gule sider eller 118. Dernæst kan du forsøge at Google dig frem til det eller benytte Facebook. Hvis dette ikke virker, kan du eventuelt forsøge eventuelt at slå nummeret op på Mobilepay.

Hvordan blokerer jeg et telefonnummer?

For at blokere et telefonnummer, skal du gå ind i din kontaktbog på din telefon, klikke på telefonnummeret og trykke bloker.

Bedste nummeroplysning app?

Blandt de bedste nummeroplysnings applikationer finder du Truecaller og SyncMe. Disse er begge ekstremt effektive til at identificere hvem der ringer, imens de ringer, da de benytter sig af crowdsourcing af telefonnumre fra brugernes kontaktbøger og sociale media oplysninger om venner og deres kontaktoplysninger.

Daniel Østergaard

Skrevet af

Daniel Østergaard
CEO Adlab

Daniel er en af ejerne af Mobilabo, og står til dagligt for alt det kommercielle samt at sikre optimale og relevante samarbejder, til gavn for både brugere og annoncører. Daniel har selv skiftet mobilselskab til Telmore, efter han fandt ud af, at han kunne spare penge ved at samle sine streamingtjenester.

Flere artikler