3 gode råd til at spare penge på mobilen

Morten Jørgensen
Forfatter: Morten Jørgensen
Opdateret: 12. maj 2019

vaelg-rigtigt-naar-det-kommer-til-mobilen-og-spar-dig-selv-for-unoedvendige-udgifter

Det kan være en dyr fornøjelse at være ejeren af en mobiltelefon, men for de fleste er det en helt uundværlig genstand. Det er forskelligt, hvordan folk bruger mobilen, men i mange tilfælde er de dybt afhængige af den. Nogle har hele deres arbejdsliv implementeret i den, andre bruger den som planlægger for hele deres hverdag, og en tredje håndfuld bruger den ikke til meget andet end at ringe fra og skrive på af og til. Uanset hvordan mobilen bruges, er det et kommunikationsmiddel, som vi helst ikke vil være foruden. Som sagt kan en mobil dog være dyr at være i besiddelse af. Derfor viser vi dig i denne artikel, hvordan en række rigtige valg kan spare dig for en mindre eller større mængde penge.

Abonnement der matcher behov og budget

Det først valg, du skal tage stilling til i forbindelse med din mobil, er hvilket abonnement, du vil betale til. Der findes adskillige abonnementer, og det kan derfor være som en nål i en høstak at finde frem til det abonnement, der passer helt perfekt til dig og dine behov. Vil du sammenligne mobilabonnement priser på de bedste og billigste mobilabonnementer, kan du altid klikke her. Når du skal finde det helt rigtige mobilabonnement, er det vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilke behov du har som mobilbruger.

Forskellige parametre ift. dit mobilforbrug du bør tage stilling til:

  • Tale
  • Data
  • EU data 
  • Streaming 
  • Dækning 
  • Pris 

Der er nemlig ingen grund til at vælge og betale for et abonnement med fri taletid, hvis du aldrig rigtig ringer fra din mobiltelefon. Sådan et abonnement er uden tvivl mest oplagt til dig, der netop bruger din mobil meget til at ringe fra. Hvis du er en af dem, der i stedet bruger meget data, findes der også en række abonnementer, der tilbyder store mængder data, så du aldrig går hen og løber tør.

Bruger du generelt din mobil meget på alle led og kanter, er det også muligt at finde abonnementer, der tilgodeser det hele. Uanset hvad dine behov er, vil du kunne finde en god pris på et abonnement, der kan opfylde disse.

Glem ikke forsikringen

Når du ejer en mobil, er det en utrolig god ide at sørge for, at denne er dækket af en forsikring. Hvis ikke skade på din mobil mv. er dækket af din indboforsikring, er det en god ide at sørge for at få en elektronikforsikring eller lignende, der dækker dette. Det kan nemlig spare dig for en del kroner, hvis du skulle være så uheldig at pådrage din mobil skader eller lignende på den ene eller den anden måde.

Lad være med at undvære en forsikring, fordi du synes, at den er dyr at betale til. Hvis uheldet er ude, vil det nemlig som regel koste dig meget mere. Det kan derfor også give mening at søge efter de bedste mobilabonementer, da de kan have dette inkluderet.  

Beskyt den godt

Sidst, men ikke mindst lyder sidste råd på, at du skal sørge for at beskytte din mobil godt og grundigt. Sørg for at få fat i et cover, der dækker alle kanterne. På den måde er der nemlig større chance for, at der ikke kommer skrammer. Udover et godt cover er det også en rigtig god ide at få sat panserglas på. Det kan nemlig spare dig for en del ridser og revner i din skærm. Det er noget billigere at skifte panserglasset ud end glasset på din mobil.FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg have en mobil forsikring?

Vi anbefaler altid at du har en form for forsikring til din mobil og andet elektronik du måtte eje. Selvom det er en udgift, kan du ende med at betale mange flere penge i tilfælde af, at din mobil går i stykker. Du kan enten købe et mobilabonnement med forsikring eller få en igennem din indboforsikring. 

Hvordan sparer jeg penge på mobilen?

Først of fremmest kan du sikre dig, at du ikke betaler for mere end du har brug for - dvs. find et abonnement der passer til dit mobilforbrug. Du kan finde flere sparetips i blogindlægget ovenfor. 

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen
CTO Adlab

Morten er en af ejerne bag Mobilabo.dk og har siden dets opstart beskæftiget sig med at undersøge markedet for mobilabonnementer, så du ikke behøver. Han har selv et mobilabonnement fra DUKA, fordi han ønsker et billigt mobilabonnement.

Flere artikler