Kan man bruge mobilt bredbånd til tv

Daniel Østergaard
Forfatter: Daniel Østergaard
Opdateret: 11. april 2022

Kan man bruge mobilt bredbånd til tv

Man kan godt bruge mobilt bredbånd til at se TV. Måden hvorpå du gør det på er ved at forbinde din computer med dit mobile bredbånd enten via USB-sim eller router.

Hvis du vil se TV med mobilt bredbånd via USB skal du blot stikke det ind i din computer, derefter skal du forbinde din computer og TV-skærm med et HDMI-stik eller Chromecast.

Hvis du vil se TV med et mobilt hotspot router skal du blot forbinde din computer med Wi-Fi til den. Når den er forbundet, skal du derefter gøre brug af samme metode, som med USB.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved mobilt bredbånd?

Hvis du vælger at bruge mobilt bredbånd til at se film eller serier på dit TV, skal du være opmærksom på at dit mobilt bredbånd har rigeligt med data, da denne løsning kræver en del. Du kan forvente at bruge 1 GB data pr. time på at se film og serier.

Derudover skal du være opmærksom på, at hvis du benytter dig at en router med mobilt bredbånd, og der er mange i husstanden der benytter den samtidigt, kan det være med til at gøre hastigheden langsommere og dermed kan du få problemer med at se filmen. 

Hvor hurtigt er mobilt bredbånd - 3G, 4G og 5G

Hvor hurtigt mobilt bredbånd er, afhænger i stor grad af den forbindelse der benyttes, samt antallet og styrken af telemaster som er placeret i nærheden af dig. Det er derfor utroligt svært at give et konkret svar på, hvor hurtigt din forbindelse er. Nedenfor ser du en tabel over hvordan download og upload hastigheder typisk vil se ud blandet de forskellige netværkstyper.

Netværkstype Download hastighed Upload hastighed
3G 0,5 til 0,7 Mbit/s 0,05 til 0,25 Mbit/s
4G 17 - 71 Mbit/s 5 til 43 Mbit/s
5G 37 til 317 Mbit/s 10 til 86 Mbit/s

Mobilt bredbånd med fri data

Som sådan er det ikke muligt at få fri data når du vælger mobilt bredbånd. Dog er der abonnementer med op til 2000 GB, som er godt og vel det samme som fri data. Du kan se et bredt udvalg af mobilt bredbånd med fri data. 

Husk at tjek mobilt bredbånds dækning

Alt efter hvilket mobilt bredbånd du vælger, kan du opleve forskellige hastigheder. Det kan derfor ofte være en god idé at tjekke hvor god dækning de forskellige udbydere kan give dig i dit område, før du vælger.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fordelen ved mobilt bredbånd?

Den største fordel ved mobilt bredbånd er, at det er muligt at tage internettet med sig, f.eks. til og fra arbejde. Det mobile bredbånd tilsluttes via USB-stik eller router - hvis du vælger en router, kan flere logge på internettet af gangen. 

Hvad er forskellen på bredbånd og mobilt bredbånd?

Den største forskel er, at internet fra bredbånd går igennem kabler fra jorden, mens internetforbindelsen fra mobilt bredbånd kører over 4G (og 5G) netværket. 

Daniel Østergaard

Skrevet af

Daniel Østergaard
CEO Adlab

Daniel er en af ejerne af Mobilabo, og står til dagligt for alt det kommercielle samt at sikre optimale og relevante samarbejder, til gavn for både brugere og annoncører. Daniel har selv skiftet mobilselskab til Telmore, efter han fandt ud af, at han kunne spare penge ved at samle sine streamingtjenester.

Flere artikler