Skal du forsikre din mobil

Daniel Østergaard
Forfatter: Daniel Østergaard
Opdateret: 17. november 2020

Skal du forsikre din mobil

Vores mobiltelefoner er efterhånden, noget af det dyrebareste vi har. Vi bruger dem hver eneste dag, og vi bruger dem til at mellem himmel og jord. En mobiltelefon er derfor også blevet et meget vigtigt arbejdsredskab for nogle, og for andre er det den måde, de kommunikerer og bruger tiden i løbet af dem. Derfor er det også blevet mere vigtigt at forsikre sin mobil.

Det kan være en rigtig god idé at forsikre sin mobil, hvis man gerne vil være sikker på at kunne få hurtig hjælp, hvis der skulle ske noget med mobilen. Når man forsikrer sin mobil, sikrer man nemlig sig selv mod at skulle betale for en ny mobil, hvis der er kommet en skade på den gamle mobil. Det kan være meget relevant for rigtig mange danskere, da man efterhånden bruger mobilen i alt slags vejr, og har den med sig alle steder. 

Hvornår skal man forsikre sin mobil?

Der er rigtig mange tidspunkter, hvor det kan være en god idé at forsikre sin mobil. Blandt andet er det en rigtig god idé at forsikre mobilen, hvis man før har oplevet, at man har smadret skærmen på mobilen. Mange oplever at være lidt kluntede med deres mobiler, og derfor altid bekymrer sig om, om der skulle ske noget med mobilen. Hvis man har det sådan, er en forsikring på mobilen en rigtig god idé.

Denne forsikring vil nemlig betyde, at du vil få reparationen af din mobil dækket af forsikringen. Det samme gælder ved vandskader på mobilen. Denne typer skader er heller ikke noget, som din almindelige forsikring dækker. Langt de fleste mobilejere har oplevet at skulle have mobilen liggende i ris efter en lidt for våd cykeltur eller en tur i fodbadet. Ved en vandskade vil du også være dækket af din mobil forsikring, hvilket betyder at du får en ny mobil, hvis denne type skade skulle ske for dig. Dermed er der rigtig mange tidspunkter, hvor det er en god idé at forsikre din mobil, så du er sikker på at få hjælp, hvis uheldet skulle være ude. 

Hvornår skal man ikke forsikre sin mobil?

Det kan være svært at sige, om der er nogle tidspunkter, hvor det ikke er en god idé at forsikre sin mobil. Men det er helt klart mere favorabelt for nogle, end det er for andre. Først og fremmest handler det nok om at se på sin egen måde at bruge mobil på, og måske også at kigge tilbage på tidligere skader. Hvis ikke man bruger sin mobil særlig meget, og ikke udsætter den for særlig mange farer, kan det måske være mindre relevant at have en mobilforsikring. Derfor kan det være ud fra denne type kriterier, at man kan finde ud af, om man har brug for en mobilforsikring. 

Hvad er en elektronikforsikring?

Langt de fleste forsikringsselskaber tilbyder det, der hedder en elektronikforsikring. En elektronikforsikring kan både være en del af den almindelige indboforsikring, men den kan også ligge som et tilkøb til din indboforsikring. Derfor skal du være opmærksom på, om denne forsikring er noget, du gerne vil gøre brug af. Hvis ikke dit forsikringsselskab tilbyder en elektronikforsikring, kan man også finde en elektronikforsikring hos de fleste teleudbydere. En elektronikforsikring er den type forsikring, som dækker dine elektroniske apparater. Det vil sige, at det ikke kun er din mobil, der bliver dækket af denne forsikring, men altså alle elektroniske apparater i dit hjem.

Forsikringen dækker al elektronik i hjemmet, som er under fire år gammelt. Denne type forsikring kan være særligt relevant for personer med dyrt elektronik. Det kan eksempelvis være dyre højttalere eller en computer. Forsikringen dækker ved pludselige skader på dit elektronik, og dette betyder altså både vandskader og slag, men det dækker også over skader ved frost eller grundet støv og andre småpartikler, som har sat sig i elektronikken. Med en elektronikforsikring er man således sikret, at man har hjælp tæt på, hvis der sker noget med ens dyrebare elektronik. 

Hvad dækker en mobil forsikring?

En typisk mobilforsikring dækker:

  • Mekanisk eller elektrisk nedbrud inde i produktet, som gør denne uanvendelig efter dens oprindelige formål.
  • Pixelfejl i fladskærme, hvor pixelfejlen overstiger producentens vejledning for, hvornår det har betydning for genstandens funktionalitet.
  • Der foretages ikke afskrivning for elektroniske genstande der er under 4 år.

Forsikringen dækker ikke:

  • Skade der ikke gør genstanden uanvendelig til det formål, den er beregnet til f.eks. ridser, skrammer, tilsmudsning, kosmetiske skader m.m.
  • Skade som er dækket af garanti- og serviceordning, eller som er omfattet af købelovens reklamationsbestemmelser.
  • Skade der skyldes manglende vedligeholdelse, fejlmontering, fejlbetjening eller forkert brug.

Hvad koster en mobil forsikring?

Det kan være meget forskelligt, hvad det koster at forsikre sin mobil. Først og fremmest kommer det an på, om man vælger blot at forsikre mobilen, eller man vælger den bredere løsning, og tager den elektronikforsikring. For at finde den helt rigtige elektronikforsikring for dig og dine behov, anbefaler vi, at du besøger Skiftforsikring.dk, hvor du kan skabe dig et godt overblik over, hvilke gode elektronikforsikringer der er at vælge imellem. Måske kan du endda finde en bedre forsikring, end den du i forvejen har. 

Hvem tilbyder mobil forsikring?

Mange teleudbydere tilbyder i dag mobilforsikring. Teleselskabet 3, telenor og telia m.fl. tilbyder mobilforsikringer. Du kan eventuelt spørge dem eller se på deres hjemmeside næste gang du skal ud at have nyt mobilabonnement. Ellers kan du kontankte et almindeligt forsikringsselskab og som med i indboforsikringen tilbyder mobilforsikring 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvem tilbyder elektronik forsikring?

Der er en lang række af forsikringsselskaber der tilbyder elektronikforsikring. Du kan danne dig et overblik på Skiftforsikring.dk.

Hvad koster en mobil forsikring?

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder. Du kan evt. besøge Skiftforsikring.dk og få en række tilbud. 

Daniel Østergaard

Skrevet af

Daniel Østergaard
CEO Adlab

Daniel er en af ejerne af Mobilabo, og står til dagligt for alt det kommercielle samt at sikre optimale og relevante samarbejder, til gavn for både brugere og annoncører. Daniel har selv skiftet mobilselskab til Telmore, efter han fandt ud af, at han kunne spare penge ved at samle sine streamingtjenester.

Flere artikler