Som studerende har man som regel ikke mange penge at gøre godt med. Rigtig mange lever på deres SU, imens andre har et lille studiejob ved siden af. Uanset hvilken en af typerne man er, er det stadig fakta, at det kan være hårdt økonomisk at være studerende. Der er nogle udgifter hver måned, som man ikke kan slippe for, når man er studerende, eftersom det er udgifter til ting, som ikke kan undvære i hverken det korte eller lange løb. I stedet for at prøve at undgå disse udgifter, hvilket som regel ikke er muligt, kan man prøve at gøre dem billigere. En af de udgifter, som man ikke kan slippe for, er mobilen, men heldigvis kan man gøre den billigere.
Der findes et hav af mobilabonnementer i dag, og det kan derfor være som at lede efter en nål i en høstak, når man gerne vil have et billigt og godt abonnement. Rigtig mange ender med at betale mere, end det er nødvendigt. Flere selskaber tilbyder nemlig det samme, men til forskellige priser. Derfor gælder det om at sammenligne flere forskellige abonnementer, så du finder frem til det, der passer dine behov og dit budget bedst. Du kan finde de bedste og billigste mobilabonnementer lige her og sammenligne deres priser.
En anden ting, du kan gøre for at spare penge på mobilen, er at lade være med at købe en mobil helt fra ny, men i stedet købe en, der har været brugt før. Dette kan være en fremmed tanke for nogle, men i virkeligheden kan det spare dig for mange penge i det lange løb. Rigtig mange sælger deres velfungerende mobiler til næsten ingen penge, udelukkende fordi de selv havde lysten og pengene til at gå ud og købe en nyere model. Det er her, at du skal slå til. Den mobil, du køber brugt, er der en god chance for, at du kan bruge og beholde de næste mange år, fordi den fungerer upåklageligt.
Det er også muligt at købe brugte mobiler gennem virksomheder, så man har mulighed for at bytte eller få sine penge tilbage. På den måde har man også en garanti, hvis mobilen skulle vise sig at have fejl eller gå i stykker. Så overvej at købe en mobil brugt.
Ofte er det, der kan komme til at koste mange penge ved en mobil, reparationerne. Rigtig mange er meget uforsigtige med deres mobiler, og det betyder, at de før eller senere skal sendes ind til enten en autoriseret eller uautoriseret reparatør. Jo nyere mobilen er, jo dyre vil reparationen som regel være. Heldigvis kan du gøre en del for at forebygge, at din mobil går i stykker. Alle kan være klodsede, men for at komme dette i forkøbet, kan du købe et godt cover, der dækker hele telefonen, samt panserglas der beskytter skærmen. Med disse to ting kommer du langt, og der skal meget til, før du får en ødelagt mobil.
Som ung studerende bruger mange ofte masser af data på at streame, høre musik og surfe på nettet. Dette kræver en stor mængde af mobilt bredbånd. Med mobilt bredbånd til studerende, er det også muligt at tage sin forbindelse med sig, hvis man f.eks. pendler til studie, arbejde eller hjem til familien.
Sidst, men ikke mindst lyder sidste råd på, at du som studerende skal huske at have dine forsikringer i orden. At have forsikringer betyder udgifter hver måned, men har du ikke en forsikring, kan du risikere at skulle betale i dyre domme, hvis uheldet skulle være ude – det gælder også i forbindelse med din mobil. Derfor er det en god ide at sørge for blandt andet at have en forsikring, der dækker potentielle skader på mobilen og andre elektroniske genstande. I nogle af af de bedste mobilabonnementer er dette inkluderet, så hvis dette er en prioritet for dig vil jeg anbefale dig at tjekke vores liste med de bedste mobilabonnementer.
Her er du forsikringer du som minimum bør have som studerende:
Ja, det er muligt at få billigere forsikringer når man er studerende. Nogle steder kan du endda få gratis forsikring så længe du er studerende.
Det er muligt at få meget billige mobilabonnementer som studerende. Selvom det er fedt med et billigt abonnement, skal man huske at være realistisk ift. sit forbrug. Vurder hvor meget tale og data du bruger, før du bare går med det billigste abonnement.