Dine mobilvaner afgør prisen på dit mobilabonnement

Morten Jørgensen
Forfatter: Morten Jørgensen
Opdateret: 29. november 2018

Dine mobilvaner afgør prisen på dit mobilabonnement

Du bruger sikkert din smartphone hver eneste dag. Det gør langt de fleste af os. Der kan dog være mange penge at spare, hvis du vælger det rigtige mobilabonnement - som passer specifikt til dine forbrugsvaner. Der er mange overvejelser, som du bør gøre dig, inden du går ud og finder dig et nyt mobilabonnement.

Hvor meget har du brug for?

Eksempelvis hvor mange timer taler du i telefon om måneden? Hvor mange sms´er sender du? Hvor meget data bruger du hver måned? Du bør finde ud af, hvor meget du præcist bruger månedligt. Desto bedre du kender dit eget forbrug, og dine behov, desto nemmere er det for dig, at få et billigt abonnement.

Så hvis du går og overvejer at skifte mobilabonnement, så bør du overveje hvilke behov du har. Det handler altså om, at finde et abonnement, som matcher dit forbrugsmønster. På den måde undgår du at skulle betale for noget, som du ikke bruger - plus du undgår overforbrug. Er du eksempelvis typen, som bruger forskellige musik- eller streamingtjenester, så bør du overveje, om du skal inkluderer sådanne tjenester i dit mobilabonnement. Alternativt kan du finde de biligste streamingtjenester her  

Tip: Lav en oversigt

Vi anbefaler, at du laver en oversigt over dit totale forbrug - og gerne over en længere periode. Når du laver et overblik, har du bedre mulighed for at finde et mobilabonnement, som passer til dine behov og vaner, og vigtigst af alt - dit budget. Der er eksempelvis rigtig mange mobilabonnementer hvor Spotify, Netflix eller HBO følger med, når du køber et givent abonnement.

Det er naturligvis en fordel at inkluderer i dit mobilabonnement, men kun hvis du faktisk bruger disse tjenester i forvejen. Ellers betaler du ekstra for ydelser, som du ikke bruger. Ofte bruger teleselskaberne streaming - af både musik og film - som et lokkemiddel, når de skal kapre nye kunder. Derfor bør du se dig for - det kan sagtens være en god forretning, men det kan også lynhurtigt blive en rigtig dårlig forretning for dig.

Mange penge at spare

På samme måde kan der være penge at spare på data. Hvis eksempelvis din sommerferie er en tur i sommerhus, og du ikke har planer om at rejse udenlands, så hold øje med at du ikke betaler ekstra for en masse data i EU - som du igen ikke bruger. Vi anbefaler at du regner ud, hvor mange penge du ville bruge på streaming (eller andre ekstra ydelser) og på dit mobilabonnement, hvis du købte alle førnævnte ydelser (kun dem du faktisk bruger) separat. Det beløb kan du så sammenligne med prisen på en pakkeløsning.

Hvilke streamingtjenester har du brug for?

Du bør også være opmærksom på, hvad du helt konkret får i de forskellige pakkeløsninger. Det er eksempelvis ikke alle mobilabonnementer som inkluderer tjenester som Spotify eller Apple Music. Derimod kan det være Telmore Musik eller YouSee musik som du får med i en pakke. Overvej derfor hvilke tjenester du gerne vil have, og hvilke der reelt følger med dit mobilabonnement.

Hold også øje med, hvor mange måneders streaming du får med i pakken. Det kan nemlig sagtens være, at du kun har adgang til streaming i en kort periode, selvom dit abonnement løber for en meget længere periode. Læs derfor de forskellige vilkår grundigt - også det med småt!

Endelig er det værd at bemærke, at de mange forskellige abonnementer hele tiden ændrer sig hos teleselskaberne. Det samme gør dit forbrug. Du bør derfor ofte tjekke, om dit abonnement lever op til dine nuværende behov.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget data har jeg brug for?

Hvor meget data du har brug for afhænger af hvor meget du bruger mobilen. Streaming, musik, sociale medier osv. bruger al sammen data. Du kan se dit dataforbrug under indstillinger på din telefon.

Hvordan sparer jeg data?

Du kan spare på dit data ved at sætte den på 'Energisparende funktion' og anvende WIFI hvor det er muligt. Når du anvender WIFI bruger du ikke noget data. 

Hvad er WIFI?

WIFI er kort for Wireless Fidelity og dækker over trådløst internet. Det er dét du har på din smartphone, compter og tablet. For at få WIFI derhjemme kræver det et modem, som du kan få når du bestiller internet ved en internetudbyder. Når du er på WIFI bruger din telefon ikke data

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen
CTO Adlab

Morten er en af ejerne bag Mobilabo.dk og har siden dets opstart beskæftiget sig med at undersøge markedet for mobilabonnementer, så du ikke behøver. Han har selv et mobilabonnement fra DUKA, fordi han ønsker et billigt mobilabonnement.

Flere artikler