Dine mobilvaner afgør prisen på dit mobilabonnement

Du bruger sikkert din smartphone hver eneste dag. Det gør langt de fleste af os. Der kan dog være mange penge at spare, hvis du vælger det rigtige mobilabonnement - som passer specifikt til dine forbrugsvaner. Der er mange overvejelser, som du bør gøre dig, inden du går ud og finder dig et nyt mobilabonnement. Eksempelvis hvor mange timer taler du i telefon om måneden? Hvor mange sms´er sender du? Hvor meget data bruger du hver måned? Du bør finde ud af, hvor meget du præcist bruger månedligt. Desto bedre du kender dit eget forbrug, og dine behov, desto nemmere er det for dig, at få et billigt abonnement.

Så hvis du går og overvejer at skifte mobilabonnement, så bør du overveje hvilke behov du har. Det handler altså om, at finde et abonnement, som matcher dit forbrugsmønster. På den måde undgår du at skulle betale for noget, som du ikke bruger - plus du undgår overforbrug. Er du eksempelvis typen, som bruger forskellige musik- eller streamingtjenester, så bør du overveje, om du skal inkluderer sådanne tjenester i dit mobilabonnement. Alternativt kan du finde de biligste streamingtjenester her  

Vi anbefaler, at du laver en oversigt over dit totale forbrug - og gerne over en længere periode. Når du laver et overblik, har du bedre mulighed for at finde et mobilabonnement, som passer til dine behov og vaner, og vigtigst af alt - dit budget. Der er eksempelvis rigtig mange mobilabonnementer hvor Spotify, Netflix eller HBO følger med, når du køber et givent abonnement. Det er naturligvis en fordel at inkluderer i dit mobilabonnement, men kun hvis du faktisk bruger disse tjenester i forvejen. Ellers betaler du ekstra for ydelser, som du ikke bruger. Ofte bruger teleselskaberne streaming - af både musik og film - som et lokkemiddel, når de skal kapre nye kunder. Derfor bør du se dig for - det kan sagtens være en god forretning, men det kan også lynhurtigt blive en rigtig dårlig forretning for dig.

Støtter sporten i Danmark
Tale
Data DK
Data EU
Pris
          
Fremragende 8,0/10


6 timers
6 GB
0 GB
79 kr.
Oprettelse 0 kr.
Ingen binding
Telenor Netværk

Se overblik over mobiludbydere her

Mange penge at spare

På samme måde kan der være penge at spare på data. Hvis eksempelvis din sommerferie er en tur i sommerhus, og du ikke har planer om at rejse udenlands, så hold øje med at du ikke betaler ekstra for en masse data i EU - som du igen ikke bruger. Vi anbefaler at du regner ud, hvor mange penge du ville bruge på streaming (eller andre ekstra ydelser) og på dit mobilabonnement, hvis du købte alle førnævnte ydelser (kun dem du faktisk bruger) separat. Det beløb kan du så sammenligne med prisen på en pakkeløsning. Du kan sammenligne priser på forskellige mobilabonnementer her.

Du bør også være opmærksom på, hvad du helt konkret får i de forskellige pakkeløsninger. Det er eksempelvis ikke alle mobilabonnementer som inkluderer tjenester som Spotify eller Apple Music. Derimod kan det være Telmore Musik eller YouSee musik som du får med i en pakke. Overvej derfor hvilke tjenester du gerne vil have, og hvilke der reelt følger med dit mobilabonnement. Hold også øje med, hvor mange måneders streaming du får med i pakken. Det kan nemlig sagtens være, at du kun har adgang til streaming i en kort periode, selvom dit abonnement løber for en meget længere periode. Læs derfor de forskellige vilkår grundigt - også det med småt!

Endelig er det værd at bemærke, at de mange forskellige abonnementer hele tiden ændrer sig hos teleselskaberne. Det samme gør dit forbrug. Du bør derfor ofte tjekke, om dit abonnement lever op til dine nuværende behov.