4 ting du bør ordne inden du giver dit barn sin første mobil

Før eller senere bliver det tid til, at dit barn skal have sin første mobil. Dette er ikke noget, som alle forældre er lige glade for. Grunden til dette er ofte, at nutidens mobiler har adgang til næsten alt, og det er svært som forældre at styre, hvad dit barn bruger mobil til, og hvordan han eller hun behandler den, når først du har overdraget denne til ham eller hende. Heldigvis er der en række ting, som du kan gøre, inden du giver dit barn sin første mobil, der kan hjælpe dig til at føle dig mere sikker, og som hermed kan gøre oplevelsen for både dig og dit barn bedre. Vi giver dig her fire ting, som du bør ordne, inden dit barn får en mobil i hænderne.

Se overblik over mobiludbydere her

Betal ikke for meget

Det er begrænset, hvor meget børn bruger en mobiltelefon. Særligt når de er meget unge og stadig bruger meget tid på at lege. Disse børn bruger oftest kun mobilen til at kontakte dig som forældre for at spørge om noget eller lignende. I sådan et tilfælde er der ingen grund til, at du betaler for den helt store pakke og hermed et af de dyre abonnementer. Vælg i stedet et abonnement, der giver dit barn det, som det har behov for og ikke mere end det. Det er muligt at opgradere til et nyt abonnement, så det kan du altid vælge at gøre i takt med, at dit barn bliver ældre. Selvom dit barn bruger mobilen til mere end blot at ringe til dig i ny og næ, skal du passe på med at vælge et abonnement, der giver for mange muligheder i forbindelse med at sende sms’er, sidde på internettet mv. Hvis dit barn har fri adgang til alt dette, vil du risikere, at dit barn kommer til at bruge mere tid på mobilen, end det er nødvendigt. I dette tilfælde vil vi anbefale et famillieabonnement som både er nemmere at admnistrere men også er billigere. 

Overvej at købe en brugt

Dit barns første mobil behøver ikke at være en spritny af slagsen. Børn har det med at ødelægge ting, og derfor behøver du ikke at investere i den nyeste nye af slagsen. Du kan altid lave en aftale med dit barn om – hvis han eller hun er ked af, at det ikke er en helt ny mobil – at hvis han eller hun kan finde ud af at passe ordentlig på denne mobil i f.eks. et år, så må han eller hun få sig en nyere mobil. På den måde lærer dit barn også at tage ansvar for de ting, som de ejer. Du kan desuden finde mange gode mobiler, der ikke fejler noget til næsten ingen penge. Derfor er en brugt mobil ofte en god løsning, når det kommer til førstegangsejere.

Sikr mobilen

Hvis du vælger, at dit barn skal have en iPhone, findes der mange måder, hvorpå du kan børnesikre mobilen. Du kan blandt andet gå ind og sørge for, at det ikke er muligt for dit barn at downloade apps uden din tilladelse. Du kan også sørge for, at det ikke er alt indhold, alle apps eller alle hjemmesider, som dit barn kan få adgang til. Ved at gøre dette kan du sikre dig, at dine børn ikke får adgang til steder og ting, som de ikke er gamle nok til.

Tal om regler

Inden du giver mobilen til dit barn, er det utrolig vigtigt, at du taler med ham eller hende først og laver nogle regler. Snak om, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er tilladt at gøre. Lav også gerne en aftale om, hvor lang tid dit barn må bruge mobilen om dagen. Disse grænser er gode at lave for børn, da de ellers hurtigt kan fortabe sig i den elektroniske verden.