Sådan vælger du det rigtige mobilselskab

Morten Jørgensen
Forfatter: Morten Jørgensen
Opdateret: 13. december 2018

Sådan vælger du det rigtige mobilselskab

Der er hård konkurrence blandt de mange teleselskaber. Der er faktisk virkelig hård konkurrence mellem selskaberne, og det er til gavn for os forbrugere. Vi har forsøgt, i denne artikel, at skabe en overskuelig oversigt over de bedste danske teleselskaber. Det gør, forhåbentlig, at du nemt og bekvemt kan finde det bedste mobilselskab, som passer til dine behov og ønsker. Hvis du er på udkig efter en grundigere, og mere dybdegående, gennemgang af de enkelte mobilselskaber på markedet, så kan du læse meget mere om de forskellige udbydere. Du tilgår den enkelte udbyder ved at klikke på “udbyder” knappen i menuen.

Det er vanskeligt at tale om “gode” og “dårlige” mobilabonnementer, og dermed “gode” og “dårlige” mobilselskaber. Det er svært at definere, hvem der har det bedste mobilselskab. Der er naturligvis nogle selskaber, på markedet, som har en usædvanlig god Trustpilotscore, men de tilbyder måske ikke et mobilabonnement som dækker dit behov. Det handler altså om, at finde det bedste og det billigste mobilabonnement, og dermed mobilselskab, som passer helt perfekt til dig.

Hvordan er dit mobilforbrug?

Det er utrolig vigtigt, at du kender dit eget mobilforbrug og dine ønsker i forhold til dit mobilselskab. Vi kan kun anbefale, at du undersøger eksempelvis hvor meget taletid du bruger hver måned, hvor meget data du bruger hver måned m.m. Når du undersøger dit eget forbrug, vil du nemlig vide, hvilke mobilabonnementer - og dermed mobilselskaber - som er interessante, for dig, at gå efter. Når du er klar over, hvilke behov du har, så er det også nemmere for dig, at gå efter det billigste mobilabonnement. Vi anbefaler at du går nogle måneder tilbage, når du tjekker dit forbrug. Ens forbrug kan nemlig svinge fra måned til måned. Det er næsten altid muligt, at kontrollere sit forbrug på sit pågældende mobilselskabs selvbetjeningsside. Det gør det nemt for dig, at finde de tal, som du skal bruge, når du skal kende dit forbrug.

Skift mobilselskab - sammenlign først

Når du er afklaret omkring dine behov, er det tid til at finde et nyt selskab. Hos Mobilabo.dk har vi lavet en oversigt og en sammenligning, hvor du har mulighed for at sortere på forskellige parametre. Dermed hjælper vi dig godt på vej, når du gerne vil danne dig et overblik over, hvilket mobilabonnement og mobilselskab som bedst matcher dine behov. Det gør det nemt for dig, at sammenligne mobilselskaber ud fra dine personlige parametre. Når du har dannet dig et overblik, og sammenlignet de mange forskellige mobilselskaber, kan de se, om du findet et mobilabonnement, som er det billigste mobilabonnementer, som stadig matcher dine behov.

Du betaler ofte for meget

Det at skifte mobilabonnement, og måske endda skifte til et andet mobilselskab, kan betale sig for rigtig mange danskere. Det er nemlig langt de fleste personer, som betaler for ydelser, som de faktisk ikke bruger. Det kan eksempelvis være streamingtjenester, som er tilknyttet dit mobilabonnement, som du reelt ikke gør brug af. Det kan også være at du betaler for tale eller data, som du reelt ikke bruger. Her er det igen en god idé, at skabe et overblik over dit forbrug. På den måde kan du finde ud af, om der er steder, hvor du kan spare penge hver eneste måned.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket mobilselskab skal jeg vælge?

Det er en god ide at forhøre sig hos venner og familie når man overvejer at skifte mobilselskab. Man kan også kigge på Trustpilot, for at danne sig et indtryk af hvad andre kunder siger om mobilselskabet. Derudover skal du tage stilling til hvor stort dit mobilforbrug er og dermed hvilket mobilabonnement der ville passe til dit behov.

Hvordan skifter jeg mobilselskab?

Når du skal skifte mobilselskab skal det nye mobilselskab have dit simkort-nummer, dit telefonnummer og dit samtykke til at flytte nummeret fra dit gamle mobilselskab.

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen
CTO Adlab

Morten er en af ejerne bag Mobilabo.dk og har siden dets opstart beskæftiget sig med at undersøge markedet for mobilabonnementer, så du ikke behøver. Han har selv et mobilabonnement fra DUKA, fordi han ønsker et billigt mobilabonnement.

Flere artikler