Hvad påvirker de forskellige mobilabonnement priser?

Morten Jørgensen
Forfatter: Morten Jørgensen
Opdateret: 13. december 2018

Hvad påvirker de forskellige mobilabonnement priser?

Bindingsperiode

Der er nogle ting, som du bør være opmærksom på, hvis du er på udkig efter et nyt mobilabonnement. Først og fremmest bør du være opmærksom på, om du stadig er bundet af dit gamle mobilabonnement. Det bliver hurtigt en dyr affære, for dig, at skifte mobilabonnement midt i en bindingsperiode. Derfor anbefaler vi altid, at du venter med at skifte abonnement indtil bindingsperioden er overstået.

Du bør også altid være opmærksom på, om der er skjulte gebyrer i forbindelse med oprettelse af det nye mobilabonnement. Eksempelvis kan dette være i form af diverse oprettelsesgebyrer, betaling for et simkort eller noget helt tredje.

Hvorfor ønsker du at skifte mobilabonnement?

Det er også altid en god idé at overveje dit behov og din nuværende situation. Hvorfor overvejer du at skifte mobilabonnement?  Er du på udkig efter et billigere mobilabonnement eller måske ønsker du at få fri tale, fri data eller mange timers tale inkluderet i dit nye mobilabonnement.

Overvej om du kan spare penge i længden ved at skifte til et andet mobilabonnement, og sørg for at vælge det mobilabonnement, som giver dig mest værdi for pengene. Det bedste du kan gøre, når du leder efter et nyt mobilabonnement, er at vælge et abonnement som passer perfekt til dit forbrugsmønster. Undgå at vælge et mobilabonnement som indeholder masser af underholdning, hvis du reelt ikke bruger sådanne tjenester.

På den måde undgår du at skulle betale for noget, du ikke bruger. Omvendt kan det også være, at du bør overveje at få inkluderet tjenester som HBO Nordic, Telmore Play, Netflix, Spotify eller lignende i dit mobilabonnement. Igen kan det kun anbefales, hvis du faktisk anvender disse tjenester dagligt.

Du bør lave en oversigt over dit totale forbrug, inden du går ud og anskaffer dig et nyt abonnement. Når du laver en sådan oversigt, vil du have større chance for at få et overblik over dine behov og dine vaner i forhold til din mobil og dit abonnement. Det gør dig skarp på, hvordan dit optimale mobilabonnement bør se ud. Når du kender dine behov og dine vaner, så bliver det også nemmere, for dig, at sammenligne priserne og dermed få mest værdi for dine penge.  

Hvad påvirker prisen på mobilabonnementer?

Fri tale

Der er mange faktorer, som påvirker prisen på de forskellige mobilabonnementer. Priserne, på de mange forskellige mobilabonnementer, varierer fra selskab til selskab. Ofte vil der i langt størstedelen af alle abonnementer, være inkluderet data, tale og sms/mms (dog kan mængden af førnævnte variere). Eksempelvis kan taletiden i et givent mobilabonnement svinge fra alt mellem én time til fri tale. Det har naturligvis en stor indflydelse på prisen på det pågældende mobilabonnement. Generelt set kan man sige, at de dyreste mobilabonnementer på markedet indeholder fri tale, mens mange billige mobilabonnementer indeholder få timers tale.

Fri data

På samme måde, som mængden af tale vil påvirke prisen, vil mængden af data også påvirke prisen. Rigtig mange mennesker bruger en del data i hverdagen - blandt andet til streaming af videoer, musik eller andre online tjenester. Derfor er det ofte en god idé, at have en god portion data inkluderet i dit mobilabonnement - også selvom prisen stiger som følge heraf. Det er kun dig selv, som kan afgøre hvor meget data du har brug for. Som tidligere nævnt bør du lave en oversigt over dit forbrug. En sådan oversigt kan vise dig, om du skal have mere eller mindre data - eller om du allerede har den perfekte mængde i dit nuværende abonnement.

Roaming

Mange teleselskaber har, på grund af EU roaming aftalen, hævet prisen på mange mobilabonnementer. EU roaming aftalen betyder, for dig, at din data og tale kan benyttes i alle EU-lande, uden at der bliver pålagt gebyrer. Aftalen burde dog give dig, som forbruger, mere værdi - også selvom aftalen har medført en lille prisstigning i de gængse mobilabonnementer.

Tjenester

En anden årsag til at priserne på mobilabonnementer kan svinge, er de mange forskellige tjenester som du kan inkludere i dit abonnement. Din abonnementspris stiger naturligvis, hvis du har Spotify, HBO, Netflix, Viaplay eller lignende inkluderet i dit abonnement. Hvis du bruger flere forskellige streamingtjenester, og allerede betaler for dem separat, så er det værd at overveje at inkludere dem i dit mobilabonnement. At samle din underholdning og dit mobilabonnement betyder ofte, at du kan spare penge, når du betaler for streamingtjenester og dit mobilabonnement i én.

Mobilselskabernes prisføring

Endelig så spiller selve prisprofilerne på teleselskaberne også en rolle for prisen. Nogle teleselskaber har fokus på en lav pris, mens andre har fokus på andre ting. Der findes en masse mobilabonnementer, som hver især passer på et specifikt behov. Du kan altså ikke tale om “gode” eller “dårlige” mobilabonnementer. Det handler blot om, at du skal være klar over, hvad du personligt vægter højest, når du skal ud og finde dit næste mobilabonnement.

Hvilket mobilabonnement bør du så vælge?

Hvis du er i tvivl om, hvilket mobilabonnementer som du bør vælge, så er der en del overvejelser, som du kan gøre dig. Som nævnt tidligere bør du skifte til et mobilabonnement, som passer til dine behov. Find ud af hvor meget data og tale du bruger hver måned - og naturligvis hvor mange sms´er du sender pr. måned. Således kan du få en fornemmelse for, hvilket mobilabonnement som du har brug for.

Dit personlige forbrug og dine mobilvaner er derfor afgørende for, om du skal vælge et mobilabonnement med 2GB data, eller om du skal vælge et abonnement med 15GB data. Hvis du vælger et mobilabonnement, som er tilpasset dig og dine vaner, kan det faktisk hjælpe dig med at spare penge. Eksempelvis betaler du for meget for dit nuværende mobilabonnement, hvis du taler mindre eller bruger mindre data end dit nuværende mobilabonnement indeholder. Hvis dette er tilfældet for dig, så bør du overveje at skifte til et abonnement som indeholder mindre data og taletid. På den måde kan du spare penge hver eneste måned.

Nem sammenligning af mobilabonnementer

Hvis du er på udkig efter en nem, hurtig og overskuelig måde at få et overblik over de mange forskellige mobilabonnementer, så er en sammenligningsside vejen frem. På Mobilabo får du et overskueligt og hurtigt overblik over teleselskaber, priser og indhold i de pågældende mobilabonnementer. På den måde kan du hurtigt fornemme, hvilke mobilabonnementer der er interessante, for dig, at kigge nærmere på. Husk altid at undersøge om de mobilabonnementer, som du er interesseret i, har en god dækning og et godt signal. Der er nemlig stor forskel på dækningen alt afhængigt af, hvor i landet du bor. Du kan sammenligne mobilabonnementer her for at finde det bedste eller billigste mobilabonnement.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg se alle mobilabonnement priser?

Mobilabo.dk kan du nemt og overskueligt se et stort udvalg af Danmarks bedste mobilabonnementer. Der finder du mobilabonnementer til et hvert behov.

Hvad påvirker prisen på mobilabonnementer?

Prisen påvirkes bl.a. af hvor meget tale, data og EU data, der er inkluderet. Derudover påvirkes det også af, om abonnementet indeholder adgang til streamingtjenester og mobilselvskabets generelle prissætning.

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen
CTO Adlab

Morten er en af ejerne bag Mobilabo.dk og har siden dets opstart beskæftiget sig med at undersøge markedet for mobilabonnementer, så du ikke behøver. Han har selv et mobilabonnement fra DUKA, fordi han ønsker et billigt mobilabonnement.

Flere artikler