Skal jeg give en mobil i gave?

Morten Jørgensen
Forfatter: Morten Jørgensen
Opdateret: 17. november 2020

skal jeg give en mobil i gave

Vi kender alle det med at skulle ud og finde den rigtige gave til en vi holder af.  Men det kan være svært helt at finde ud af hvad man skal give, da der er så mange forskellige muligheder. Det kan eksempelvis være man gerne vil give en mere brugbar gave, og her kommer mobiltelefonen ind i billedet. I dagens Danmark har vi alle behov for en mobiltelefon, da store dele af vores liv foregår på den. Vi skal desuden bruge mobiltelefonen til at komme i kontakt med hinanden, og derfor kan en mobiltelefon i gave være en god investering til alle aldersgrupper. 

Fordele ved at give en mobil i gave

Der er både fordele og ulemper ved at give en mobil i gave. Men en af de helt store fordele ved at give en mobil i gave, er at man giver en gave den anden person kan bruge. En anden ting er at man sørger for at kunne komme i kontakt med personen. 

Der findes et bredt udvalg af mobiltelefoner, og alle har forskellige præferencer. Når du skal give en mobil i gave, bør du undersøge personens præferencer ift. brand, størrelse, forbrug osv. Det kan du så sammenholde med hvad du er villig til at betale. 

Der findes mobiler i mange prisklasser, her er et par ideer til en god smartphone:

  • Iphone 13 
  • Samsung Galaxy S22 5G
  • Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G
  • iPhone 13 mini
  • Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
  • Nord CE 2 Lite 5G

Ulemper ved at give en mobil i gave 

Skal man kigge på nogle af ulemperne ved at købe en mobil i gave, kunne det eksempelvis være at det er en ret stor udgift. En anden ulempe kunne være at personen du gerne vil købe en mobil til allerede har en de er glade for. Derfor bør du altid undersøge det inden du køber en ny mobil. 

Mobiltelefon med eller uden mobilabonnement

Når man skal købe en mobiltelefon i gave, er der en række ting man skal overveje. En af de ting er om man skal købe mobiltelefonen med eller uden mobilabonnement. Der er både fordele og ulemper ved begge dele, men er det en mobiltelefon til dit barn, kan det eksempelvis være en god ide at købe mobiltelefonen med mobilabonnement, særligt hvis I kan købe den ved den udbyder i allerede har. I mange tilfælde kan man få et tilbud når man køber mobil og abonnement samtidig. 

Tilbehør til mobiltelefonen

Når du skal købe en mobiltelefon i gave, bør du også overveje om du skal købe noget tilbehør med til telefonen. Det er altid en god ide at købe et cover eller panserglas med til telefonen, så du er sikker på at den holder længst mulig tid. En anden god gave, der kunne følge med telefonen, er høretelefoner - her findes der mange forskellige slags og der er noget for enhver smag. En forsikring kan også være en rigtig god ide, især til børn, der ikke altid er så gode til at passe på deres ting. 

Giv en brugt mobil

Det er også en mulighed at give brugt mobil. Man kan få mange gode mobiler til en favorabel pris ved at give en brugt mobil. Vi anbefaler dig at købe en brugt mobil gennem en virksomhed frem for en privatperson, da du dermed kan bytte og få pengene tilbage, hvis modtageren ikke kan bruge telefonen. På den måde for man typisk også en garanti med, så man er forsikret hvis mobilen skulle gå i stykker inden for en given periode.

Alternative gaveideer

Finder du alligevel frem til at du ikke har lyst til at give en mobiltelefon alligevel, skal du i gang med at finde alternative gaveideer. Hvis du gerne vil have et stort overblik over “gaveideer”, kan du finde det på Find-gaven.dk, hvor du har mulighed for at sammenligne forskellige gavemuligheder og finde den perfekte gave. På den måde bliver gave jagten gjort meget nemmere.

FAQ - ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg købe en mobil i gave?

Du kan købe en mobil i gave hos de fleste udbydere af mobilabonnementer eller hos elektronikforhandlere.

Hvor kan jeg købe en brugt mobil i gave?

Vi anbefaler at du køber brugte mobiler gennem en virksomhed, da på på den måde kan bytte eller få pengenen retur. Du kan f.eks. købe brugte mobiler hos greenmind.dk 

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen
CTO Adlab

Morten er en af ejerne bag Mobilabo.dk og har siden dets opstart beskæftiget sig med at undersøge markedet for mobilabonnementer, så du ikke behøver. Han har selv et mobilabonnement fra DUKA, fordi han ønsker et billigt mobilabonnement.

Flere artikler