Det skal du overveje, når du skal vælge mobilabonnement

Morten Jørgensen
Forfatter: Morten Jørgensen
Opdateret: 12. maj 2019

Det skal du overveje, når du skal vælge mobilabonnement

Mobilen er i dag en uundværlig ting for mange. I takt med den digitale og elektroniske udvikling er mobilen blevet en del af ens hverdag. Det er meget forskelligt, hvordan mobilen er blevet en del af den enkeltes hverdag, eftersom det er på forskellige måder, at din bliver brugt.

For nogle er hele deres hverdag i deres mobil, for andre er det deres arbejde og for nogle tredje er en mobil blot noget, som man ringer fra. Det er vigtigt, at mobilen passer til den hverdag og de behov, som man har. En af de ting, der spiller en essentiel rolle i forhold til dette, er mobilabonnementet. Derfor finder du her et par tips til, hvad du skal overveje, når du vælger mobilabonnement.

Dine behov

Først og fremmest skal du kigge på, hvilke behov du som person har, når det kommer til din mobil. Det er nemlig meget forskelligt, hvilke forventninger man har til en mobil, og hvordan man bruger den. Nogle bruger meget data, og derfor er det oplagt at vælge et abonnement, der giver dig store mængder data.

Data

Ved at vælge sådan et abonnement skal du ikke bekymre dig om, hvor meget du bruger internettet på din mobil, da du vil være dækket ind hele vejen. Rigtig mange vælger et abonnement, hvor de har for lidt data, i forhold til hvor meget de bruger. Dette kan ende med at blive en stor belastning – særligt hvis dit dataforbrug har relation til arbejdet.

Tale

Denne type abonnement er dog ikke oplagt at vælge, hvis du er en af dem, der mest af alt bruger mobilen til at ringe fra. Hvis du ringer meget, er det en god ide at vælge et abonnement, der giver dig meget taletid. Nogle abonnementer tillader endda, at du kan få fri tale, uanset hvem du ringer til. Dette er som regel lidt dyrere, end hvis der er sat en begrænsning på.

Gratis opkald til udvalgte 

Dog er det den bedste ide, hvis du ringer meget. Enkelte selskaber tilbyder også, at du kan vælge to eller tre personer, som er gratis at ringe til. Dette er en praktisk løsning, hvis du har et par enkelte personer, som du ringer meget til. Det er ikke kun din brug af mobilen, som du skal lægge vægt på, når du vælger abonnement. Du skal også sørge for at kigge på budget og finde et abonnement med en pris, der matcher dette.

Den rigtige dækning

Det er ikke alle selskaber, der tilbyder en lige god dækning alle steder i hele Danmark. Derfor skal du vælge et selskab, der kan tilbyde dig den bedste dækning, der hvor du bor og befinder dig det meste af tiden. Der findes flere måder, hvorpå du kan finde frem til det selskab og abonnement, der giver dig den bedste dækning.

Her kan du se de nuværende mobilnetværk i Danmark:

  • TDC NET
  • Telenor 
  • Telia
  • 3

En af de nemmeste måder at finde ud af det på er ved at kontakte selskabet og høre dem ad. Den mest pålidelige måde at finde ud af det på er ved at snakke til din nabo og andre, der bor i nærområdet. De kan hurtigt fortælle dig, hvorvidt deres selskab giver dem den ønskede dækning eller ej. En anden ide kunne være at tjekke vores liste med de bedste mobilabonnementer på markedet.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket abonnement skal jeg vælge?

Hvilket abonnement der er det rigtige for dig, afhænger af dine behov og dine ressourcer. Du bør tage stilling til hvor meget tale og data du har brug for samt hvor meget du er villig til at betale for det. Nogle abonnementer tilbyder også musik og streaming. 

Morten Jørgensen

Skrevet af

Morten Jørgensen
CTO Adlab

Morten er en af ejerne bag Mobilabo.dk og har siden dets opstart beskæftiget sig med at undersøge markedet for mobilabonnementer, så du ikke behøver. Han har selv et mobilabonnement fra DUKA, fordi han ønsker et billigt mobilabonnement.

Flere artikler